DOS’37 neemt een punt mee uit Nieuwleusen

Afgelopen zaterdag stond de topper op het programma tussen SV Nieuwleusen en DOS’37 . DOS’37 had de afgelopen vijf wedstrijden evenveel punten gehaald en SV Nieuwleusen haalde elf punten. De ploeg in vorm, SV Nieuwleusen tegen DOS’37 die op zoek was naar haar vorm. In een winderige en miezerige voetbalmiddag hield DOS’37 een punt over in deze topper. Over de gehele wedstrijd gezien een verdiende puntendeling tussen beide ploegen.

Vroege voorsprong DOS’37

DOS’37 bracht één wijziging door ten opzichte van vorige week. Mark van Pijkeren speelde op de rechtsback positie in plaats van Wout Kikkert en dat deed hij goed. De geel-zwarten begonnen goed aan de wedstrijd en speelden de bal goed rond en dit leverde in de beginfase een aantal kansjes op en zo ook in minuut 7. Een vrije trap aan de rechterkant van Job Derksen werd bijna binnen gekopt door Mark van Pijkeren. Maar de keeper van SV Nieuwleusen had een goede reflex op zijn kopbal. DOS’37 bleef goed spelen en in minuut 15 stond het dan ook verdiend op voorsprong door Sander Thomas. Hidde Boers werd op rechts diep gestuurd en hield goed overzicht en zette de bal voor op Sander Thomas en die schoot hem bekwaam binnen. Een goed uitgespeelde aanval van de Vriezenveners, 0-1. De wind was mede een tegenstander voor beide ploegen. Het werd er af en toe niet beter op, maar DOS’37 bleef gevaarlijk. Onder andere met Senna Silva van der Veen, hij ontsnapte geregeld aan de aandacht van de Nieuwleusense verdediging, maar de keeper van Nieuwleusen stond telkens goed opgesteld, bij deze aanvallen van DOS’37.

SV Nieuwleusen komt op gelijke hoogte

De eerste goede mogelijkheid van de oranje hemden was pas in minuut 33. Een vrije trap van Ruben Brinkman werd door de wind moeilijk houdbaar voor Patrick Nitert, maar hij hield zijn doel schoon middels een sublieme redding. SV Nieuwleusen was op jacht naar de 1-1 en hiervoor kregen ze een aantal kansjes, zoals opnieuw via een vrije trap van Ruben Brinkman en dit keer ging deze bal er ogenschijnlijk in door de wind, maar voor de DOS’ers gelukkig net naast. De druk nam toe van de thuisploeg en in minuut 45 vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. In een rebound scoorde Thomas Koobs de gelijkmaker, waarbij volgens de DOS-spelers er een handsbal aan vooraf ging. De scheidsrechter die er zo’n 5 meter vanaf stond, vond dit niet hinderlijk (of hij nam het niet waar) en keurde het doelpunt gewoon goed en zo ging men rusten met een 1-1 stand.

Tweede helft was rommelig door de wind

De wind had vanmiddag wel de overhand in deze wedstrijd. Je wist gewoon af en toe niet waar de bal terecht kwam. Of hij bleef hangen in de lucht of hij was te hard. Het werd er niet beter op voor de DOS’ers. Ze konden geen vuist maken in de tweede helft. Daarentegen zocht de thuisploeg wel de 2-1 op en hiervoor kregen ze de kansen ook. Een gevaarlijke vrije trap welke gelukkig niet binnengelopen werd en een schot van afstand, wat net naast ging. SV Nieuwleusen had de overhand en DOS’37 probeerde met snelheid via de counter de kansen op te zoeken, maar tot een doelpunt kwam het echter niet meer voor de geel-zwarten. Sander Thomas produceerde nog wel een geplaatst schot, maar deze bal werd knap gered door de keeper.

 

Patrick Nitert voorkomt een nederlaag voor DOS’37

De oranje hemden kregen vlak voor tijd een grote mogelijkheid, om de volle buit te krijgen. Bas Evenboer werd noodgedwongen onderuit gehaald door Job Derksen, na een knullige terugspeelbal van Twan Schoonewille in de eigen zestien, waarna scheidsrechter Rouwenhorst terecht naar de stip

wees. Een strafschop voor SV Nieuwleusen. Deze werd niet goed genomen door Reinier Meijerink in zijn 150e wedstrijd voor de oranje hemden. Patrick Nitert pakte deze bal simpel en zo was er in deze wedstrijd geen winnaar. De punten werden verdeeld en Gramsbergen en Sparta Enschede blijven volop meedoen om het kampioenschap in de tweede klasse J. Ze wonnen allebei afgelopen zaterdag. Volgende week de derby tegen Den Ham om 15:00 uur op ons sportpark het Midden te Vriezenveen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer