Dynamo pakt tweede keer winst met derby tegen Krekkers

In Mariaparochie stond zaterdag 18 maart om 17.00 uur opnieuw de derby tussen Krekkers en Dynamo op het programma. Dit keer speelden de dames van Dynamo de derby niet thuis maar uit. Krekkers stond op dat moment als tweede in de Topdivisie en Dynamo als elfde. Dynamo heeft in de hele competitie tot nu toe 3 wedstrijden gewonnen, maar daaronder valt wel ook thuiswedstrijd tegen Krekkers. Dus vol goede moed en met 200% aan energie startte de dames van Dynamo deze Derby. In de eerste set ging het gelijk op. Beide teams waren er op gebrand de wedstrijd te winnen. Dit resulteerde in veel lange rally’s. Er werd hard gevochten. Bij een stand van 20-17 dacht Dynamo uit te lopen maar Krekkers kwam terug tot 20-21. Na een Time-out van Dynamo stonden de koppen weer dezelfde kant op. Over de blokkering, diep in de diagonaal wegslaan was de opdracht. Deze werd uitgevoerd. Het werd nog even spannend, maar Dynamo trok aan het langste eind en dat zorgde voor de eerste setwinst met een stand van 26-24.

In set twee leverde Dynamo veel druk met de service. Dit zorgde vrijwel gelijk voor een mooie voorsprong. Veel ballen werden aan de kant van Dynamo mooi verdedigd en afgemaakt. Krekkers maakte in deze set meer eigen fouten. Waar Dynamo Krekkers de vorige set bij 20-17 dichterbij liet komen, gebeurde dat dit keer niet. Met een stand van 23-17 deed Dynamo er nog een stapje bij bovenop en zo stond het 2-0 voor Dynamo met een stand van 25-20. Als je mag spreken van de derde beruchte set, dit was er een. Na twee sets hard vechten sloeg de vermoeidheid bij Dynamo toe. Krekkers gaf deze set duidelijk meer wat vrijwel de hele set zorgde voor een achterstand van drie à vier punten. Zelfs met drie punten mee van de scheids lukte het Dynamo niet om het spel van de eerste en tweede set vast te houden. Krekkers was deze set duidelijk beter en dat zorgde voor een setstand van 18-25.

Het zou toch mooi zijn als deze derby weer door Dynamo gewonnen zou worden met een 3-1. Hier dacht Krekkers echter anders over. Zij wouden deze wedstrijd winnen en gaven in de vierde set opnieuw alles wat ze hadden. Dynamo had deze set moeite met de pass en wist de ballen niet af te maken aan het net. Met 15-25 op de teller stond de dames van Dynamo een vijfde set te wachten. Nog één keer alles geven was de opdracht. Met de energie en het spel van de eerste en tweede set de vijfde set in gaan. Nou, naar die opdracht hebben de dames van Dynamo geluisterd. Met een flinke voorsprong trok Dynamo aan het langste eind. Ze wonnen de set met 15-7 en hiermee ook de derby tegen Krekkers. Volgende week spelen de dames weer in Tubbergen. Om 16.30 zal het eerste fluitsignaal klinken. Dynamo speelt een van hun laatste wedstrijden in de Topdivisie tegen Veracles uit Groningen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer