Eenvoudige zege voor NKC ’51

Nadat NKC ‘51 vorige week het kampioenschap binnen heeft gehaald tegen Ritola, resteren er nog twee wedstrijden in de zaalcompetitie. Afgelopen zaterdag stond het mooie affiche tegen streekgenoot Amicitia op het programma. Ondanks dat de kaarten al verdeeld zijn op de ranglijst, zal NKC ‘51 er alles aan doen om de overige wedstrijden goed af te sluiten en ongeslagen willen blijven. In deze derby verving Tim Kalvenhaar de afwezige Timo Schippers en zou dit achteraf uitstekend invullen met zeven doelpunten. Supporters van zowel NKC ‘51 als Amicitia waren in grote getale naar sporthal Het Ravijn gekomen. Zij konden zich gaan opmaken voor een mooie wedstrijd, waar vooraf het vlaggenschip van NKC ‘51 op spectaculaire werd voorgesteld met dank aan het werk van supportersvereniging de Bamzaaiers. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechters dhr. Spenkelink en dhr. Munneke.

NKC ‘51 begon scherp en schoot uit de startblokken naar een 3-0 voorsprong. Amicitia deed wat terug bij 3-1 maar het initiatief lag duidelijk bij de thuisploeg. NKC ‘51 bepaalde het tempo, verdedigde goed en won veel duels. Dit zorgde halverwege de eerste helft voor een 10-4 tussenstand en even leek het er op dat NKC ‘51 met ruime cijfers de kleedkamers zou gaan opzoeken als het goede spel werd vastgehouden. Daarna kwam Amicitia beter in haar spel en begon met scherp te schieten. Voor NKC ‘51 leek er geen vuiltje aan de lucht bij 12-5, maar kreeg toen drie doelpunten op rij tegen. NKC ‘51 kon de score weer uitbreiden naar 14-8 waarna Amicitia een knappe run neerzette van vier doelpunten en zo weer helemaal in de wedstrijd kwam, 14-12. Voor rust scoorden beide ploegen nog twee keer waardoor er gerust werd met 16-14.

Amicitia leek het momentum vast te houden door direct de eerste kans in de tweede helft te verzilveren en de aansluitingstreffer te maken bij 16-15. Vanaf dat moment stelde NKC ‘51 echter de zaken op orde. Nadat beide teams om en om scoorden tot 18-17 werd Amicitia volledig vastgezet en de gasten uit Vriezenveen wisten lange tijd de korf niet te vinden. NKC ‘51 maakte hier optimaal gebruik van door acht keer op rij te scoren en daarmee direct de wedstrijd te beslissen, 26-17. NKC ‘51 en Amicitia speelden daarna vrijuit maar de overwinning voor NKC ‘51 zou niet meer in gevaar komen. Na de 31-21 maakte

Tim Hofstede zijn debuut in het eerste van NKC ‘51 en bekroonde dit vrijwel direct met een doelpunt. De korf werd vervolgens aan beide kanten nog één keer gevonden en daarmee werd in een doelpuntrijke derby de eindstand bepaald op 33-22.

Komende zaterdag speelt NKC ‘51 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen uit tegen KIOS in Ruinerwold. Aanvang 18:40 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer