Pim Bonder

EHV pakt drie bonuspunten door 3-2 winst op Abcoude

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A hun thuiswedstrijd tegen Abcoude met 3-2 gewonnen. Met deze niet meteen verwachte, maar uiteindelijk wel dik verdiende zege op de nummer drie van de ranglijst pakken de Enschedeërs drie bonuspunten in de strijd om lijfsbehoud.

Stijn Adolfsen bepaalde met een fraai benutte strafbal de ruststand op 1-0, waarna Abcoude in de tweede helft met een strafcornervariant (tip-in) doeltreffend terugkwam. Vrijwel direct daarop scoorde Han Hoefman de 2-1, waarna het in een hectische slotfase nog alle kanten op kon. EHV liet zich de kaas van het brood eten na een onnodige vrije slag tegen wegens tijdrekken, waarvan de druiven zuur waren (2-2).

Stijn Adolfsen was opnieuw beslissend met een niet te missen assist op Wouter Nederhand, die van dit buitenkansje gretig gebruik maakte (eindstand 3-2). Trainer-coach Richard van Wezenbeek was uiteraard zeer tevreden met de drie punten, die het resultaat waren van een collectieve topprestatie, na de totale off day van vorige week bij GHBS.

Een minpuntje was het bericht na afloop dat concurrent Bemmel ook had gewonnen, maar dat maakt de opdracht voor de thuiswedstrijd op 16 april alleen maar duidelijker: winnen als enige optie, ‘en daar gaan we de komende weke keihard op trainen’.

Aanvoerder Pim Bonder werd gekozen tot Damsté Man of the Match, met een eervolle vermelding voor keeper Joris Faas vanwege zijn prima reddingen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer