Het kampioenschap blijft in zicht voor de spelers van Blauw Zwart

De quote “aan een punt hebben we genoeg” is ergens in de voorbereidende week tussen neus en lippen door genoemd. Niet wetende dat deze werkelijkheid werd in de zinderende wedstrijd tegen directe concurrent Elko uit Elim.

Of het de spanning was die Blauw Zwart parten speelde of het goede verdedigende spel van Elko laten we voor nu maar even in het midden. Het geluk was in de eerste helft in ieder geval zeker niet aan zijde van het team van Blauw Zwart. Vanaf de 2e minuut is het Elko die de regie in handen nam en de wedstrijd bepaalde. Blauw Zwart wist tot 4-3 bij te blijven, maar daarna liep de thuisploeg uit naar een comfortabele 9-3 voorsprong in de eerste twintig minuten. Met een wissel om lengte te creëeren lukte het Edgar Korf om iets te forceren binnen zijn team waardoor het gat in de rust was verkleind tot 4 doelpunten (12-8).

In de rust zijn het de spelers die als eerste het woord namen. Waar de fouten lagen is duidelijk. Er werden te veel individuele fouten gemaakt waardoor Elko maar liefst vijf keer uit een dood spelmoment wist te scoren. Daarnaast werd er steeds achter de feiten aangelopen. Echter, wisten ze ook dat er nog niks verloren was. De jonge spelers van Blauw Zwart hebben vaker voor dit hete vuurtje gestaan en het zal niet de eerste keer zijn dat zij een flinke achterstand weten weg te werken. Doorgaan & niet opgeven, koppies omhoog en met deze instelling de tweede helft ingaan. “Pas na 60 minuten is het resultaat belangrijk”, aldus coach Edgar Korf.

Het is de stabiel spelende Susan Borger die haar 4e doelpunt maakt direct naar rust. Er was een verandering in het spelbeeld zichtbaar. Waar Blauw Zwart in de flow kwam is het Elko die moeite kreeg met het vurende team uit Wierden. Langzaamaan wist de uitploeg in te lopen. Halverwege de 2e helft was het voor het eerst weer een gelijke stand (16-16). Vanaf dat moment werd er om en om gescoord waarbij Elko de bovenhand bleef houden. De 17-17 was een waar “spektakel”. Sinds dit seizoen hoeven de scheidsrechters namelijk bij een blessure niet meer af te fluiten als de getroffen speler niet in een gevaarlijk gebied rondom de korf ligt. Het spel werd daarna (nog) fysieker en bij vlagen zelfs grimmig, wat te verklaren was door de spanning. Vlak voor het einde leek het erop dat de punten in Elim bleven, maar met nog een minuut te spelen schoot Nick de Leeuw de 20-20 binnen. Dit doelpunt was overigens niet alleen het doelpunt waarmee de titel nog steeds binnen handbereik is, maar ook het doelpunt waardoor alle spelers op het scoreformulier kwamen te staan. Een ware teamprestatie waar het woord trots een understatement is.

Een gelijkspel in Elim, wat een ontlading. Deze is op de bijgevoegde foto goed zichtbaar. Een ware selectieprestatie wat maakt dat Blauw Zwart zich volgende week mag gaan opmaken voor dé kampioenswedstrijd naar de 2e klasse. Er wordt in onze eigen sporthal ‘n Dikken om 15:20 afgegooid. TOP uit Vroomshoop is de tegenstander. Zij bezetten momenteel de 6e plek.

Via deze weg willen de spelers van Blauw Zwart 1 iedereen optrommelen en motiveren om hen te komen aanmoedigen met toeters, bellen, spandoeken & vlaggetjes.