Jolly Jumpers nemen de punten mee naar Tubbergen

Op zaterdagavond 4 maart werd er gespeeld tegen CBV Binnenland in Barendrecht. Anderhalve week geleden werd er ook tegen elkaar gespeeld, maar dan voor de bekercompetitie. Deze wedstrijd werd verloren door de Jumpers. Extra motivatie om deze wedstrijd de punten mee te nemen naar Tubbergen.

Om 20.15 uur werd de sprongbal opgegooid en deze is voor de Jumpers. De eerste paar minuten waren beide teams aan elkaar gewaagd, even op gang komen. Na 5 minuten spelen kwamen de dames uit Tubbergen op gang. Er werden goede keuzes gemaakt in de aanval en er stond een teamdefence aan de andere kant. In het tweede kwart wordt deze lijn doorgezet en speelt Jolly Jumpers sterk en slim. De laatste paar minuten scoort Binnenland nog een paar te makkelijke ballen, wat onnodig van de Tubbergse dames. De teams zoeken de kleedkamer op met een stand van 28-48 in het voordeel van Jolly Jumpers.

De Tubbergse dames kunnen beter, aan de afspraken houden en doen wat goed gaat. Dit uit zich nog niet echt in de tweede helft. Het spel en de verdediging is het soms allemaal net niet. Er wordt ontzettend hard gewerkt en daarnaast goed gekeken naar de beste opties. Binnenland begint wat meer te scoren, dit wordt te makkelijk toegelaten door de uitploeg. Hierdoor komt Binnenland nog terug tot 17 punten. Even de koppen weer bij elkaar en de wedstrijd slim te spelen. Dit werd uiteindelijk nog goed opgepakt en uitgespeeld. Het verschil is al gemaakt in het eerste kwart en Jolly Jumpers hebben de rest van de wedstrijd haar hoofd koel gehouden. Het verschil is te groot voor Binnenland om bij de Tubbergse dames te blijven en hierdoor eindigt de wedstrijd in een winst voor de Jumpers. Er wordt gewonnen met 63-86 en de punten gaan mee naar Tubbergen.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd gepland voor Jolly Jumpers. Om 18.45 uur wordt er gespeeld tegen BC Triple TreaT uit Haarlem.