Jolly Jumpers ten onder tegen TTT

Afgelopen zaterdagavond stond een belangrijke wedstrijd voor beide teams op het programma, want de winnaar eindigt als 3e in de competitie.

De dames uit Tubbergen beginnen de wedstrijd met 2 mooie scores. Maar daarna loopt het gelijk op, beide teams zijn nog wat ongelukkig in de afrondingen maar het is TTT dat probeert uit te lopen. Kianna doet wat terug met een mooie 3-punter waarna Anke er vervolgens een mooie lay-up ingooit voor de Jumpers. De dames uit Haarlem sluiten het kwart af met een voorsprong van 4 punten, 14-18.

Al snel aan het begin van het 2e kwart lopen de dames van TTT uit. En dit keer weten de roodhemden niet aan te haken. Het teamspel raakt een beetje weg en de dames zijn in de verdediging overal net een stapje te laat. Dit resulteert in een achterstand van 13 punten met rust voor de dames uit Tubbergen.

Dat er werk aan de winkel is, is duidelijk. Ook Chris constateert dat en probeert de meiden dat duidelijk te maken in de kleedkamer. Het is het allemaal ‘net’ niet, de puntjes op de i moeten gezet worden.

En dat laten de roodhemden dan ook zien na de rust. Er wordt gevochten met elkaar als team, het teamspel is fantastisch en de ballen worden goed afgerond. Na een aantal minuten grijpt de coach van TTT dan ook naar een time-out om de flow van de jumpers eruit te halen, het verschil is namelijk teruggebracht naar 5 punten. De time-out werkt, de dames uit Haarlem zijn weer wakker geschut en bouwen de voorsprong dan ook weer uit naar 11 punten.

Het lukt de dames uit Tubbergen nog niet om langs TTT te komen of zelfs een voorsprong op te bouwen. Maar gelukkig is er nog een 4e kwart waarin alles mogelijk is.
Helaas voor de Jumpers wordt er een 8-0 run gemaakt aan de kant van de Haarlemse dames waardoor er een verschil van 19 punten op de borden komt te staan. Het vertrouwen om te winnen is er dan ook niet waardoor de dames ook niet meer terugkomen in de wedstrijd. Wel worden er nog een aantal mooie ballen naar het bord gebracht door Birte Steggink wat haar dan ook terecht de women of the match maakt aan de kant van de roodhemden. De wedstrijd eindigt in een stand van 54-78 in het voordeel van de dames uit Haarlem.

De dames van Jolly spelen nog 2 uitwedstrijden in de reguliere competitie, daarna volgen de play offs. Houdt de socials goed in de gaten voor meer info over de wedstrijden. De dames kunnen alle support wel gebruiken! Zien we jullie dan?

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer