Voorbeschouwing: Mariënberg gaat op bezoek bij Daarlerveen

Alfred Dorgelo zorgt elke wedstrijd voor een mooie voorbeschouwing en een mooi wedstrijdverslag van de wedstrijd van ‘zijn’ Mariënberg. Komende zaterdag gaat de club naar het pittoreske Daarlerveen waar op sportpark de Belt aan de Gerrit Jan Kerkdijkweg, nummer 5, voetbalvereniging Daarlerveen hun gastheer zal zijn.

Benidorm is een badplaats aan de Spaanse kust. De kust heet daar de Costa Blanca en ligt op een dikke 40 kilometer van Alicante. In een ver verleden was Benidorm een klein en rustig ingeslapen vissersdorpje. Was! Want de stad is inmiddels, u allen wel bekend, uitgegroeid tot één van de bekendste badplaatsen in Europa. In de zomer kan de bevolking wel oplopen tot boven de 500.000 mensen terwijl Benidorm officieel maar een kleine vijfenzestigduizend (65.000) inwoners telt. Benidorm is na Madrid en Barcelona de populairste toeristische trekpleister van Spanje.

Bij ons vooral bekend als overwinteringsplaats voor ouderen. Vooral Nederlandse, Belgische en Britse gepensioneerden brengen hier vrij knus en relaxt de winter door. Met de hedendaagse energieprijzen misschien nog wel stukken goedkoper, wat ik oe brom! Zomers daarentegen is Benidorm een populaire vakantiebestemming voor gezinnen en vooral voor jongeren die komen genieten (consumeren) van het bruisende nachtleven.

Na Parijs bezit Benidorm namelijk het grootste aantal hotelbedden van Europa. Zowel ’s zomers als ’s winters is het weer bijzonder aangenaam in Benidorm. Lekker warm dus. Door de hoge bergen bereikt slecht weer Benidorm zelden tot bijna nooit. Tel uit je winst. Ideale uitvalbasis voor een trainingskampje van een paar dagen in de winter, of niet dan? De link met Daarlerveen is gelegd. Daarlerveen was ook ooit een rustig kanaaldorpje. Gebeurde nooit zo veel.

Je nam soms een pretkegel teveel in Café ’t Vossehol, de boemel stopt er elk uur. Maar je brandde nooit je huid in de verkwikkende zon. Neuh, meestal hingen Daarlerveense wolken voor de Overijsselse zon als je net een frisse duik in het Almelo Haandrik kanaal wilde nemen. Na regen kwam niet vaak zonneschijn. Van bergen hebben ze überhaupt nog nooit gehoord in het Daarlerveense….laat staan grote heuvels of enorme molshopen. Maar de laatste jaren wordt ook Daarlerveen, net als Benidorm, overspoeld tijdens het seizoen door voornamelijk voetbaltoeristen.

Want tijdens het voetbalseizoen kan de bevolking van Daarlerveen zo maar toenemen met een keurig elftal vol aan technische spelers. De plaatselijke trots vaart er wel bij. En waar ging de eerste selectie van Daarlerveen op trainingskamp naar toe? Juist ja..naar Benidorm aan de Costa del..euh Costa Blanca. De witte kust! Zo maken wij een cirkel rond. Vergezocht, ok! Wellicht. Lekker boeiend. Daarlerveen kun je niet bepaald een vissersdorp noemen maar vroeger haalde je wel mooi een pondje paling uut ’t kanaal. Ze gingen, volgens mij, in januari met het vliegtuig naar Spanje.

De trein was sowieso niet zo goed idee geweest want uit eigen ervaring weet ik dat er absoluut geen snelheid in de boemel zat. Wat een traag geval. Als ze met dat ding waren vertrokken waren ze nu pas bij Schiphol gearriveerd, maar ze zijn alweer lang en breed terug in hun hometown! Denk dat de selectie van Daarlerveen komende zaterdag met weemoed zal terugdenken aan die mooie en bevallige week in Benidorm. Lekker warm, heerlijk flaneren langs het strand. ’s Avonds een koude Cerveza en mooi dom veur oe uitkieken. Nu moet er weer gebald worden, in de vrieskou – misschien wel met regen en natte sneeuw – op sportpark de Belt tegen de Westerparkbewoners uut Mariënberg.

Brrrr….The Boys are back in Town. Dan is de bier ook nog eens duurder geworden in Daarlerveen. Crisis hè, Je betaalt nu € 2,25 voor een pretkegel in plaats van € 2,-, zoals vroeger, op de Belt. Dat is nog steeds geen geld. Waarvan Akte! Ach, d’r zijn ergere dingen in het leven. De vorige ontmoeting eindigde voor de ploeg van trainer Arjan Visscher bijzonder rooskleurig. Daarlerveen verzuimde om de ene kans na de andere te verzilveren en bij het sluiten van de markt wisten wij middels een vrije trap de enige treffer van die middag te noteren. Zo zal het hoogstwaarschijnlijk aanstaande zaterdag wel niet gaan. Mag van mij hoor, de vader is de wens van ieders gedachte. Daarlerveen staat keurig op de 4e plek en is voor veel tegenstanders al een regelrechte plaag gebleken. Vele ploegen gingen hier genadeloos de bietenbrug op! Het is zaak om zo lang mogelijk de heren voetballers van het scoren af te houden en zelf vanaf minuut één te blijven voetballen en de kop omhoog.

Normaal gesproken is Daarlerveen in de huidige vorm sterker dan Mariënberg maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt! Biefstuk om haaskarbonade.. Wij hebben iets lucht, als het gaat om de rechtstreeks degradatieplekken. Maar Mariënberg wil zich de komende weken opwerken naar plek nummer acht. Whisful Thinking? Zeg het maar. We moeten het sowieso proberen. De komende wedstrijden wordt het kaf namelijk van het koren gescheiden. We kunnen met de boot of fiets naar Daarlerveen. Zo ver liggen wij hemelsbreed niet uit elkaar. Als wij maar niet de boot ingaan tegen het dekselse Daarlerveen.

Ouderwets gok ik op een 1-3 zege bij de heren van sportpark de Belt. Dan pretkegeltje of twee.

Scheidsrechter is de heer Bas ten Tije, volgens mij uut Holten – daar hebben ze trouwens wel een berg – en hij fluit om half drie (14.30u) voor het eerst op zijn fluit.

Hoe dan ook, Veule Wille maar vooral veule Skik.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer