Matthijs Hardijk vertrekt vanwege verhuizing naar VV Katwijk

Matthijs Hardijk verlaat HHC Hardenberg na drie seizoenen. De 25-jarige aanvaller verhuist naar Amsterdam en zal om die reden een transfer maken naar VV Katwijk. Dit seizoen is Hardijk al dertien keer trefzeker in de Jack’s League, daarmee staat hij op een gedeelde derde plaats in het topscorersklassement. Matthijs Hardijk houdt een dubbel gevoel over aan de transfer. “Ik heb de keuze gemaakt om na mijn studie mijn maatschappelijke carrière te starten in Amsterdam. De afgelopen drie seizoenen heb ik ontzettend veel geleerd als voetballer en mij ook ontwikkeld als mens binnen deze warme club”, zegt hij. “Ik kijk terug op mooie jaren bij HHC Hardenberg, waar ik vrienden voor het leven aan heb overgehouden. Ik wil alle supporters, vrijwilligers, staf en teamgenoten bedanken voor mijn HHC tijd. Voor nu geldt er één ding en dat is met dit team strijden voor het kampioenschap.”

Technisch manager Gert Heerkes baalt. “Helaas gaat Matthijs wegens privéredenen richting het westen en dat is, vanwege zijn prestaties, een aderlating voor onze stootkracht. Zeker dit seizoen heeft hij z’n kwaliteiten kunnen etaleren en heeft hij een hoog rendement”, aldus Heerkes. “We hebben helaas korter van Matthijs kunnen genieten dan gehoopt. We verwachten er natuurlijk nog van te kunnen profiteren in de titelrace en wensen Matthijs daarna veel succes bij de volgende oranje-zwarte vereniging.” Hardijk kwam medio 2020 over van ACV. Daarvoor speelde hij bij Jong FC Groningen, Jong AZ en Harkemase Boys.

Archieffoto: Sportfoto-Oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer