NEO ontvangt hoogvlieger GVAV-Rapiditas

Na twee weken pauze heeft NEO afgelopen zondag de draad weer goed opgepakt. Bij vv Emmen werd met 4-1 gewonnen, een zege die verdiend was, maar waarin NEO bij vlagen ook slordig speelde, met name voor de pauze. Na een 0-2 ruststand kwam Emmen vlak na de pauze terug, maar Stef Rompelaar en Jasper Scholten stelden orde op zaken.

In drie weken tijd, op 19 maart is NEO vrij, volgen nu twee thuisduels, allebei tegen de clubs uit de stad Groningen. De hoogst geplaatste, GVAV-Rapiditas is zondag de tegenstander. De ploeg van de naar Gomos vertrekkende coach Bas Veldman speelde afgelopen zondag, hoe toevallig, tegen zijn toekomstige ploeg. GVAV was bijna steeds bovenliggend, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

NEO liep in het najaar van 2022 bij GVAV tegen het eerste puntverlies van het seizoen aan. In een redelijk gelijk opgaand duel scoorde Twan Weghorst de gelijkmaker, waarna Jasper Scholten vlak voor tijd de unieke gelegenheid kreeg de winnende goal te maken, maar zijn strafschop werd gekeerd.

GVAV/ Rapiditas heeft in februari behoorlijke versterking gekregen van twee spelers. Youri van Arkel en Jonathan van Dorssen zagen hun club vv Groningen opgeheven worden wegens een tekort aan vrijwilligers en financiële inkomsten, een club die in 1929 werd opgericht, een uitermate trieste gang van zaken. Beide spelers hebben trouwens een verleden bij GVAV en het is altijd mooi om te zien dat ze terugkeren naar de club waar hun roots liggen.

De stand aan kop van 1 E blijft ongemeen spannend omdat het stabiele TVC’28 ook weer zijn wedstrijd won en de achterstand van NEO nog steeds drie punten is. GVAV speelde dan wel gelijk, maar zit nog steeds in de slipstream van de top drie en zal alles in het werk stellen om de achterstand op NEO kleiner te maken. Kortom, alle ingrediënten voor een boeiende wedstrijd op ’t Wooldrik.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer