NKC ’51 kampioen tegen Ritola

Zaterdag speelde NKC ‘51 de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen directe concurrent Ritola. Bij het behalen van minimaal een punt mag NKC ‘51 zich kronen tot kampioen van de Overgangsklasse A. Eerder dit zaalseizoen werd er in Nijverdal nipt gewonnen van Ritola met 27-26. In een afgeladen sporthal De Zwet in Zuidlaren met veel meegereisde supporters kleurde de normaal groen-witte hal nu blauw-wit. Voorafgaand speelde het reserveteam van NKC ‘51 ook een belangrijke wedstrijd in de strijd om de titel met Ritola, helaas werd deze wedstrijd verloren met 23-19 en is het zicht op de titel ver weg. Zaak voor het vlaggenschip van NKC ‘51 om een ander resultaat neer te zetten, tegen het altijd lastige Ritola. In de afgelopen wedstrijden waarin de teams elkaar troffen deed men niet veel voor elkaar onder, ook deze editie zou dit het geval zijn en konden de supporters zich op gaan maken voor een spannende pot korfbal. Dit mooie affiche werd geleid door dhr. Van Bentum en dhr. Metz.

Dat er veel druk op deze wedstrijd lag, was na enkele minuten duidelijk te zien. Ritola was niet van plan NKC ‘51 het kampioenschap in de schoot te werpen. NKC ‘51 had moeite om in het spel te komen en moest toezien dat de thuisploeg na de 2-2 uitliep naar 2-5. Het eerste aanvalsvak van NKC ‘51 kreeg daarna de smaak te pakken, waarbij het andere vak veel moeite had om tot scoren te komen en zich onder de druk van Ritola uit te spelen. Verdedigend werd er echter een tandje bijgeschakeld wat er voor zorgde dat NKC ‘51 de achterstond weer weg kon werken, 5-5. Na de 6-5 scoorde NKC ‘51 drie keer op rij en kwam daarmee ook voor het eerst op voorsprong, 6-8. Ritola pareerde snel en trok de stand weer gelijk door twee fraaie afstandsschoten, 8-8. Na deze fase kreeg NKC ‘51 beter grip op de wedstrijd. De Nijverdallers waren in staat om de voorsprong vast te houden, maar konden niet voldoende weglopen bij Ritola om een beslissing voor rust te forceren. Wel dwong NKC ‘51 af om met een kleine voorsprong te gaan rusten. Via 9-10 en 10-12 werd er uiteindelijk gerust met een 11-14 voorsprong voor NKC ‘51.

NKC ‘51 kwam daarna goed uit de kleedkamers. Verdedigend moest de ploeg van Gerben Wind scherp blijven om aanvallend het verschil te kunnen maken. In de eerste aanval na rust werd direct aangetekend voor de 11-15. Maar ook de schutters van Ritola kwamen scherp uit de kleedkamer en via twee snelle doelpunten werd de marge weer iets verkleind, 13-15. Ritola en NKC ‘51 wisselden elkaar af met fraaie doelpunten, het tempo bleef hoog en het voltallige publiek werd getrakteerd op een spannende kraker. Ondanks de voorsprongen van NKC ‘51, bleef Ritola telkens in het spoor en bleef het zicht houden op een overwinning. Na de 16-19 en 17-20 forceerde coach Gerben Wind een ander spelbeeld door een tactische wissel en dit pakte zeer goed uit. Mede hierdoor kon NKC ‘51 een belangrijk gat slaan naar 20-26, dat de beslissing leek. Na de 21-27 incasseerde NKC ‘51 nog drie achtereenvolgende tegentreffers, maar voor Ritola kwam dit te laat. NKC ‘51 had het nodige gat geslagen en de beslissing gemaakt. Het verlossende laatste fluitsignaal van de scheidsrechters kwam bij 24-27 en met deze zwaarbevochten, maar verdiende overwinning heeft NKC ‘51 het kampioenschap binnengehaald en komt het volgend jaar uit in de Hoofdklasse. Er resteren nog tweede wedstrijden en de eerste speelt NKC ‘51 komende zaterdag tegen Amicitia in Het Ravijn in Nijverdal, aanvang 19:00 uur.

Opstelling NKC ‘51 1:
Thijs Staarman, Daniël Ding, Timo Schippers, Roy Hofstede, Selina Kamp, Anne-Roos Vos, Heleen Bessembinder en Emma Piksen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer