Old Stars Twenterand brengt bezoek aan FC Twente

Wandelvoetballers uit geheel Twenterand zijn al sinds augustus 2015 actief bij de Old Stars. Op het kunstgras van het sportcomplex Het Twistveen van vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt wekelijks getraind. De trainers Bernd Bove en Herjan Eshuis leiden die trainingen van de meer dan 30 actieve leden van 60 jaar en ouder.

De Old Stars Twenterand komen vaak met opvallend veel succes uit in regionale en landelijke toernooien. In de maand mei aanstaande staan in dat verband uitstapjes naar VV Steenwijk en FC Emmen op het programma. Maar ook de sociaal-maatschappelijke aspecten spelen een rol. Zo zijn meerdere Old Stars als vrijwilligers actief voor bewoners van bij het woonzorgcentrum ’t Haarhuus in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Ook worden er geregeld leuke uitstapjes en fietstochten voor de eigen leden opgezet door een speciale activiteitencommissie van de Old Stars Twenterand, die haar naam volop eer aandoet.

Zo was er op maandagmiddag 6 maart jongstleden een FC Twente-tour. De vitale senioren werden in een bus van Old Star Max Schepers naar het stadion De Grolsch Veste in Enschede gereden, waar een interessante rondleiding volgde. De heroïek uit het rijke voetbalverleden sprak aan met foto’s in de catacomben van het stadion van alle selectiespelers, die bij FC Twente actief zijn geweest of nog zijn. Maar ook het succesvol heden imponeerde, waarbij een glimp werd opgevangen van de nieuwe technische directeur Arnold Bruggink. Handen werden geschud en een praatje werd gemaakt met Kick van der Vall en Eddy Achterberg, coryfeeën uit het roemruchte verleden van FC Twente.

Het eigentijdse stadion De Grolsch Veste sprak tot de verbeelding van de Old Stars Twenterand. Dat gold ook voor het ‘heilige gras’ dat uiteraard niet betreden mocht worden. Voor sommigen was verleiding wel erg groot. Wie weet of er in de nabije toekomst nog een wedstrijd op die grasmat van de Old Stars Twenterand tegen de Old Stars van FC Twente in het verschiet zit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer