Rivo revancheert zich tegen US2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd US – Rivo op het programma. Waar Rivo in de thuiswedstrijd kansloos onderuit ging met 0-3 was er nu wat goed te maken. Met slechts 1 punt verschil op de ranglijst in het voordeel van Rivo beloofde het een spannende pot te worden. Echter bleek dit niet helemaal het geval te zijn want Rivo won vrij eenvoudig met 0-3 (21-25, 18-25, 20-25).

Rivo moest het zonder hoofdtrainer Patrick te Vaarwerk doen wegens privé omstandigheden. Assistent trainer/coach Sander de Koning nam het roer over. Verder moest Rivo het doen zonder geblesseerde passer loper Lina Hanstede en diagonaal Leonie van den Noort. Passer loper Evie Paalman was erbij, maar niet fit genoeg om te spelen. Kim Borkent, normaliter Libero, mocht om deze reden een oranje in plaats van wit shirt aantrekken.

De eerste set ging gelijk op. Serverend en passend was Rivo de betere partij maar onnodige fouten hield de stand in balans. Toen Trijntje Veerbeek bij 15-15 aan serve kwam werd er eindelijk een gat geslagen van 3 punten. Rivo behield de voorsprong, onder andere door uitstekend verdedigend werk van libero Annemiek de Bruin en pakte de set met 21-25.

De tweede set wist Rivo meteen een gaatje te slaan van 3 punten, maar halverwege de set knokte US zich terug tot gelijke hoogte. Kim Borkent werd erin gewisseld voor de serve en zo kon Rivo van 15-15 uitlopen naar 15-20. Een mooi debuut als “niet libero” voor de 17-jarige. Daarna werd de set clean afgemaakt met 18-25.

In de derde set kwam Rivo voor het eerst onder druk. In een lastige rotatie waar de pass niet aan kwam werd Kim weer ingezet. Marell Borggreve mocht er 1 punt uit om toe te kijken hoe Kim de pass perfect bracht en er meteen werd gescoord. Marrell werd er meteen weer ingezet aan het net voor Kim. Wederom richting het einde van de set liep Rivo weer uit en pakte de set met 20-25 en dus 3 wedstrijdpunten.

Met deze overwinning stijgt Rivo weer een plaatsje op de ranglijst naar plek 5, houdt het US op iets meer achterstand en lijkt er nog aansluiting naar de 3e positie op de ranglijst. Met tal van verrassende uitslagen, ook dit weekend, is er nog van alles mogelijk. Rivo speelt volgende week thuis tegen Sudosa/Desto d2 uit Assen. Uit werd er met 1-3 gewonnen van de nummer 10 uit de competitie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer