Sportlust Vroomshoop vergeet te winnen tegen SV Almelo

Door een sneeuwval van afgelopen vrijdag moest er worden uitgeweken naar het kunstgras. Een directe concurrent vandaag in speelronde 15, Almelo kwam op bezoek. Vooraf een onderling verschil van zes punten. Dat betekende aan- of afhaken. In de voorbereiding werd er 4-3 gewonnen en in de competitie, twee maanden later, 5-2 verloren. Uitslag doet anders vermoeden maar twee teams die gewaagd zijn aan elkaar. Op deze zondag kon trainer Job Lamberink beroep doen op 14 spelers. Niet beschikbaar deze dag: Thijs ter Grote was een weekend weg en daarbij de langer geblesseerden Coen Kleinheerenbrink, Simon Spoor, Jorn Hannink, Stefhan de Vries en Robbin Vagevuur. Laatstgenoemde een positief bericht twee dagen terug dus op naar betere tijden! Ten opzichte van vorige week was Anthony van Duiven weer beschikbaar na een schorsing. 9 dezelfde namen in de basis als vorige week, Anthony verving Teun Sickman op rechtsbuiten en Andy Lusseveld startte als linksback ten koste van de niet volledig fitte Sem Kosse. Dan de wedstrijd.

Sportlust kwam geweldig uit de startblokken! Sterker nog, na 42 seconden kwam Dennis gelukkig en onverwachts oog in oog met de keeper na een goede voorzet van Anthony. Zijn puntertje viel aan de verkeerde kant van de paal. De intenties van Sportlust waren goed zichtbaar op het veld: veel druk op de helft van de tegenstander, bijsluitende middenvelders en verdedigers die voor een snelle aanvoer zorgden van achteruit. Sportlust liet de bal snel rond gaan en het spel speelde zich af in en rondom de 16-meter van Almelo. In de 6e minuut de volgende kansen. Dennis werd door de as van het veld weggestuurd door Anthony maar oog in oog met de keeper miste hij. Uit de rebound wist hij wederom niet te scoren en zo hield de keeper van Almelo zijn team op de been. Het was wachten op de 1-0 en na 20 minuten viel deze dan ook. Eerst was het weer een prima samenwerking tussen Anthony en Dennis maar laatstgenoemde kreeg het vandaag niet voor elkaar om zijn 11e competitiedoelpunt te maken. Hij blijft daarmee op een gedeelde 2e plek op de topscorerslijst 4A. Hij wist er wel een corner uit te slepen. Tim Spoor draaide deze scherp voor op het hoofd van Anthony. Goed geplaatst maar de keeper reageerde attent. Gijs reageerde het snelst en schoot de bal binnen, 1-0! Een persoonlijke beloning voor zijn goede optreden en de verdiende voorsprong. Sportlust bleef jagen op een grote voorsprong maar kwamen niet langs de keeper. Aan de andere kant moest Lars één keer een bal vangen en hielden we makkelijk stand. Allard Hankamp en Toon van Dam, onze centrale verdedigers, speelde een gecontroleerde wedstrijd en gaven weinig weg. Na 30 minuten kregen Sportlust een domper te verwerken. Thomas Spoor kwam goed voor zijn directe tegenstander maar verzwikte zijn enkel. Einde wedstrijd. Hopelijk valt de schade mee en namens iedereen met een geel/blauw hart wensen we hem beterschap. Sportlust zit in de hoek waar de klappen vallen. Teun verving hem en deed dit, net als vorige week, zeer verdienstelijk. Onbewust nam Sportlust wat gas terug óf had Sportlust teveel energie in de eerste gedeelte gestoken. Almelo kon zich wat makkelijker vrij spelen, we kregen geen druk meer op hun helft en de afstanden werden wat groter. Dat het spel vaak lang stil zag hielp ook niet mee. Desondanks werd Almelo niet gevaarlijk en ging Sportlust de rust in met een magere 1-0 voorsprong, daar een 4-0 terecht was geweest.

De tweede helft een ander spelbeeld. Almelo ging steeds meer ‘goed geluk’ spelen en koos wat sneller voor de directe bal naar voren. Daarnaast wonnen ze vaker tweede ballen en zo golfde het spel heen en weer. Ons lukte het niet meer om druk te krijgen op hun laatste linie en moest Sportlust veel terugschakelen. In de 57e minuut kwamen ze dan ook terecht op 1-1 (op basis van de tweede helft). Geklungel in ons eigen 16-meter gebied, het niet goed genoeg verwerken van de bal, belande deze zo maar aan de linkerkant. De mee opgekomen centrale verdediger wist hier raad mee en krulde met zijn rechterbeen de bal in de verre hoek. De laatste 30 minuten, op papier, werd er weinig gevoetbald. Het spel lag onnodig vaak, lang stil. Tijd rekken werd beloond en de scheidsrechter nam zijn tijd om elke vraag, beslissing toe te lichten. Geen excuses want verder floot onze beste man uit Arnhem een goede wedstrijd.

In de 71e kwam Sem Kosse binnen de lijnen voor Andy. In de 79e minuut een stevige maar faire tackle van Anthony, punt 16. Scheidsrechter vond het een vrije trap waard. De bal werd 10 meter naar het midden geschoven en de scheidsrechter vond dit ook geen probleem. Het maakte de situatie een stuk gevaarlijker en de tweemans muur was niet voldoende om de vrije trap te stoppen. Lars uit positie en raak, 1-2. Minuut later werd Matthijs voor Anthony gebracht. Toon door naar het middenveld, Dinand Hankamp als extra spits naast Dennis. Iedereen wist: verliezen is geen optie. Almelo werd achterover geduwd en kwamen niet meer in het spel voor. Onze bezetting op de zijkanten was goed en hij moest toch een keer goed vallen. Verder dan een schot van Dennis en Anthony kwam Sportlust niet. In de absolute eindfase werd Sportlust dan toch nog gevaarlijk. De rappe Toon slalomde door de verdediging, haalde de achterlijn en behield het overzicht. De mee opgekomen Matthijs nam goed positie in de 16, Toon zag hem en gaf hem een niet te missen kans. Matthijs, met zijn linkerbeen, schoot de bal tegen de voet van een tegenstander, langs de keeper! 2-2! Zijn eerste (competitie)doelpunt dit seizoen! Officiële speeltijd zat er op en helaas kwamen er maar 3 minuten bij. Op televisie waren dit er 15 geweest. Beide teams konden niets meer laten zien in de resterende minuten en zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 2-2.

Sportlust doet zich deze middag tekort. Na 20 minuten moet het minimaal 3-0 staan. Dit zou ook terecht zijn geweest. Het lukte ons vandaag niet om sneller meer te scoren maar de manier waarop Sportlust de eerste helft voor de dag kwam, geeft vertrouwen. Positieve energie, veel lopende spelers zonder bal en een gezonde agressiviteit in de duels. Met nog 7 wedstrijden te gaan is directe handhaving nog steeds mogelijk. Het gat met nummer 7, de veilige plek voor nog een jaar 4e klasse, bedraagt zes punten. Sterker nog, er zijn maar liefst drie teams met 20 punten. Sportlust moet het laten zien met nog vier uit- en drie thuiswedstrijden te gaan. Volgende week gaat Sportlust naar Ootmarsum, op bezoek bij KOSC. De thuiswedstrijd met 2-1 gewonnen. Inmiddels staan ze op een mooie 4 plek met maar 3 punten achterstand op de koploper. Ze doen nog volop mee in strijd om het kampioenschap. Kortom, twee teams die nog veel hebben om voor te spelen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer