Strijdend DTC pakt punt en periodetitel in topper tegen de Lutte.

Het was Super Sunday in de zondag 4e klasse A. Nummer 3 KOSC ging op bezoek bij nummer 4 UD Weerselo en lijstaanvoerder DTC ’07 ontving in eigen huis medekoploper SV de Lutte. Daarnaast was het ook de laatste speelronde in de tweede periode. De winnaar van het duel tussen DTC en de Lutte mocht zich ook winnaar van de periodetitel noemen. Bij een gelijkspel in Lattrop en een overwinning voor KOSC kon de periodetitel ook nog naar Ootmarsum gaan. Eerder dit seizoen wist DTC op de valreep te winnen op het kunstgrasveld in de Lutte. Diep in blessuretijd maakte Nick Huusken nog de 3-2.

Dan naar de wedstrijd. Het veld was de dag voor de wedstrijd al sneeuwvrij gemaakt en lag er gezien de omstandigheden relatief goed bij. Nadat de oranje-blauwe rook was weggetrokken gaf scheidsrechter Menkehorst het startsein voor de wedstrijd. DTC begon fel en was de betere ploeg in de openingsfase. Dat resulteerde in de zevende minuut in een vroege voorsprong. Pim Scholte Lubberink was met een vrije trap de aangever en Sam Tebbe met een knappe kopbal de doelpuntenmaker, 1-0.

Vijf minuten later was DTC dichtbij de 2-0. Jelco Nijhuis speelde zich op het middelveld schitterend vrij tussen drie man en wist met een lange steekpass Niels Wessels te bereiken. Aan de aanname en het schot van Wessels was niet veel verkeerd, maar hij zag zijn inzet tegen de lat gaan. Daarna meldde ook de bezoekers zich voor het doel. Tot twee keer toe kreeg de Lutte een kansrijke poging tot een schot op doel in het strafschopgebied, maar Jordi Visschedijk en Rutger Hof wisten de schoten te blokken.

Na een klein half uur moest DTC met tien man verder. Tebbe werd, niet voor het eerst die middag, hard aangepakt door een verdediger van de Lutte, maar hij kreeg geen vrije trap mee. Tebbe reageerde zich vervolgens af op de speler van de bezoekers die naar de grond ging. Dat hij de scheidsrechter wel gezien en hij toonde de spits van de thuisploeg de rode kaart. DTC zakte daarna in en liet het spel aan de bezoekers. Verder dan een kopbal die ruim naast ging kwam de Lutte niet. Ruststand 1-0.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld als het einde van de eerste helft. DTC liet de Lutte komen en hoopte op een counter. Na een uur voetballen lukte dat bijna toen David Westerhof samen met een verdediger naar de goal kon lopen. De afstand naar het doel was echter nog ver en Westerhof had al de nodige energie verbruikt, waardoor het voor de Lutte met een sisser af liep. De tweede helft was vooral heel spannend en de emoties en irritaties liepen in het veld steeds verder op, met een aantal harde overtredingen als gevolg. Kansen waren echter zeldzaam, tot zo’n tien minuten voor tijd. Toen kwam de Lutte plots langszij nadat een lange bal van achteruit uitstekend werd gecontroleerd en binnengeschoten door de inmiddels tot aanvaller gepromoveerde verdediger van de bezoekers.

DTC knokte ontzettend hard om het punt vast te houden en kreeg daarbij ook hulp van de in grote getale aanwezige supporters. De Lutte was in de slotfase nog het dichtstbij een doelpunt via een vrije trap, maar deze ging via de muur over. DTC moest tot diep in blessuretijd (de honderdste minuut was inmiddels al gepasseerd) doorgaan en de blijdschap bij het eindsignaal was dan ook terecht. Rutger Hof speelde een ijzersterkte wedstrijd als rechtsback en werd ‘Man of the Match’. Door de nederlaag van KOSC bij UD Weerselo pakte DTC op doelsaldo de tweede periodetitel waardoor het verzekerd is van een plekje in de nacompetitie om promotie. Volgende week staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Op Sportpark Ossenkoppelerhoek is SV Almelo de tegenstander. De aftrap is om 14:00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer