SVZW tegen WHC, wie blijft kanshebber in de kopgroep?

Morgen, zaterdag 25 maart, gaat SVZW naar Wezep voor de wedstrijd tegen WHC. Het duel tussen de nummers 2 en 3 van de competitie. Wie blijft na deze wedstrijd in de kopgroep?

WHC, een afkorting van Wezep-Hattemerbroek-Combinatie, staat op dit moment op de 3e plaats in de competitie. De achterstand op koploper Quick’20 is 3 punten. Maar WHC heeft een wedstrijd minder gespeeld. Op 8 april aanstaande speelt WHC de inhaalwedstrijd tegen DOS Kampen. Als het goed is hebben na 8 april alle teams in de 1e klasse E weer een gelijk aantal gespeelde wedstrijden. Maar bij WHC zullen ze nog niet bezig zijn met 8 april, want alle aandacht is nu gericht op de wedstrijd tegen SVZW. In deze thuiswedstrijd is er de mogelijkheid voor WHC om bij winst weer boven SVZW te komen staan. Afgelopen zaterdag kwam WHC uit tegen KHC niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Volgens het verslag van KHC een terechte uitslag. Op 5 november jl. won WHC met 0-2 van SVZW. WHC kwam in die wedstrijd al in de 3e minuut op 0-1. Het lukte WHC om deze voorsprong over de streep te trekken. WHC heeft al vaak tegen SVZW gespeeld en dat zijn vaak wedstrijden waarin van alles gebeurt. WHC beschikt over een selectie met ervaren spelers die wel vaker een topper hebben gespeeld. Gelet op de ranglijst gaat WHC zeker voor de winst. Want anders loopt SVZW wel weg van de gastheren. Na de wedstrijd is er een foute party in de kantine van WHC. Georganiseerd door WHC 1 en 2. Verliest WHC, dan lijkt het echte een foute party te worden in Wezep.

SVZW is nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen in de competitie. De laatste nederlaag was op 3 december, uit in Heerenveen werd toen met 2-1 verloren. Afgelopen zaterdag won SVZW thuis met 2-0 van SVI. Deze overwinning kwam pas het laatste gedeelte van de wedstrijd tot stand. Frank Smit en Maarten Jansen maakten de belangrijke goals. SVZW is door de goede resultaten geklommen naar de 2e plaats op de ranglijst met 2 punten achterstand op koploper Quick’20. Maar zij hebben een wedstrijd meer gespeeld. SVZW heeft nog een inhaalwedstrijd te goed tegen Noordscheschut. Deze wedstrijd is vastgesteld op 8 april. Wint SVZW die uitwedstrijd dan is de 2e periode titel voor SVZW.

Dat is een mooie prijs, maar gelet op de ranglijst is er ook nog kans op de mooiste prijs van het seizoen. SVZW weet dat het net als WHC eigenlijk niet mag verliezen om de kansen in eigen hand te houden. Zoals al vaker geschreven heeft SVZW wel last een afwezige spelers vanwege blessures. Hopelijk gaat de ziekenboeg leeg stromen de komende weken want elke speler is belangrijk in deze spannende en mooie competitie. SVZW gaat zeker voor de winst in Wezep, maar weet ook dat er goede tegenstander aan de aftrap staat. De wedstrijd op sportpark Mulderssingel in Wezep begint om 14:30 uur en zal worden geleid door scheidsrechter Robin Brinkman.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer