VZ&PC

VZ&PC blijft fier overeind in Aalten

De waterpoloheren van VZ&PC bleven in de confrontatie met LIVO uit Lichtenvoorde aan de winnende hand. Zonder doelman Sanderman die uitstekend werd vervangen door T. Moelker en good old B. Sportel werd er vooral verdedigend sterk gespeeld.

Na een snelle 1-0 achterstand was het in dezelfde minuut T. Roelofsen met een sterke midvoor actie gelijk maakte, broer Job was daarna even succesvol 1-2. N. Sportel vergrootte de voorsprong en kon LIVO nog een keer aansluiten door overtal 2-3. Vanaf hier konden de Vriezenveners verder uitlopen Smelt en JW. Goos waren succesvol met het afronden van de kansen en had VZ&PC na twee periodes een veilige 2-5 voorsprong genomen.

Nu was het zaak om de voorsprong verder uit te bouwen en de ploeg uit Lichtenvoorde niet dichterbij te laten komen. Met slechts èèn doelpunt tegen en twee voor door T. Roelofsen en M. Bloemhof konden de Vriezenveners verder uitlopen. Uitstekend verdedigend werk en de kansen benutten wanneer die zich voordeden lukte bijzonder goed en kon VZ&PC met een 3-7 voorsprong de laatste periode in.

Het eerste deel was voor Livo die met een 2 meterdoelpunt en een overtal toch weer in de buurt wisten te komen 5-7, ondanks een drietal ondertallen wist VZ&PC door uitstekend verdedigen Livo op afstand te houden en aan de andere kant tot tweemaal toe te slaan, Smelt en K. Spit wisten net doel te vinden en een verdiende zege te noteren 5-9.

Aanstaande zaterdag wacht de wedstrijd tegen het Vleutense Watervlo een ploeg die VZ&PC op een 8-1 achterstand wist te zetten na drie periodes en VZ&PC in een inhaalrace in de laatste periode nog tot 9-8 wist in te halen ook de ploeg die VZ&PC concurrentie aandoet als het om plek drie gaat.

Setstanden

2-3
2-5
3-7
5-9

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer