Zaalvoetballers Excelsior’31 zetten zegereeks voort op Urk

Vrijdagavond boekten de zaalvoetballers van Excelsior’31 een zwaarbevochten 1-3 overwinning op ZVV Urk. Voor de Rijssenaren betekende dit alweer de vierde zege op rij. Hiermee nestelt het zich in de slotfase van de competitie steeds vaster in de subtop in de eerste divisie.

De Rijssenaren begonnen afwachtend aan het duel. Gezien de smalle selectie, slechts twee wissels, liet het de eilandbewoners het spel maken. Maar de eerste kans was voor Excelsior’31. Debutant Niels Pijffers (18), die terug kan kijken op een verdienstelijk debuut, schoot net naast. De Urkers deelden wat speldenprikjes uit, maar grote kansen kreeg het vooralsnog niet. Halverwege de eerste helft kwam Excelsior’31 via een zeer mooie aanval, afgerond door Rik Voortman, op een 0-1 voorsprong. Excelsior’31 wist deze voorsprong niet te behouden. Namens ZVV Urk was het sterkhouder Kees de Boer die zorgde voor een 1-1 stand bij rust.

Tweede helft

Na de thee ontpopte het duel zich als een ware titanenstrijd. Beide teams schuwden de duels niet en kregen kansen om op voorsprong te komen. Maar zowel bij de thuis- als uitploeg stond een betrouwbare sluitpost op doel. Hierdoor bleef het lange tijd 1-1. Tot zeven minuten voor tijd. Wouter Averesch ronde een counter fraai af en schoot Excelsior’31 weer op voorsprong: 1-2. De jonge Averesch maakt dit seizoen enorme stappen en laat zich steeds meer gelden als een dragende speler binnen het team. Ook toen de thuisploeg haar keeper inwisselde voor een vijfde veldspeler was Averesch in verdedigd opzichte van grote waarde. En kregen de Urkers toch onverhoopt een kans, kon Excelsior’31 rekenen op uitstekend keeperswerk van doelman Willard ter Stal. Excelsior’31 maakte het zichzelf nog wel lastig door tot tweemaal toe een grote kans op de 1-3 niet te verzilveren. Maar in de laatste seconden van de wedstrijd was het Cor Pongers die de wedstrijd definitief besliste met de 1-3. De spits uit Rijssen weet ook dit seizoen het net makkelijk te vinden en laat wekelijks zijn waarde zien.

De Rijssenaren kunnen terugkijken op een uitstekende teamprestatie, waarin het als collectief voor elkaar wilde werken. Als het team deze strijdlust weet voort te zetten zal het ook in staat moeten zijn om het seizoen goed af te sluiten in de resterende twee wedstrijden. Hierin zijn Heracles Almelo (nummer 2) en Futsal Winsum (nummer 4) de tegenstander. Excelsior’31 staat momenteel op een keurige vijfde plaats.

Derby

Aankomende vrijdag 31 maart wacht een heuse derby. Dan neemt Excelsior’31 het in eigen huis op tegen Heracles Almelo Futsal. Het duel in Sporthal de Reggehal in Rijssen begint om 21.00 uur. De toegang is gratis. Deze avond vindt er een grote verloting plaats met kans op vele prijzen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer