Tweede Pinksterdag 29 mei, 17e editie historische motordemo Tubbergen

Vanaf 2003 heeft de Stichting Historische Motorstichting Tubbergen (Stichting HMT) de rijke motorracegeschiedenis van Tubbergen, doen herleven. De Stichting HMT heeft destijds het initiatief genomen om demonstratieritten voor historische racemotoren te organiseren. Motorsport en Tubbergen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, door het initiatief van de Stichting HMT is deze rijke historie weer tot leven gekomen. Sinds 2003 wordt er ieder jaar op 2e Pinksterdag een motorevenement georganiseerd, waarbij de historische motoren van destijds, demonstratieritten verzorgen over een circuit op het industrieterrein in Tubbergen. Ieder jaar is er veel publieke belangstelling van jong tot oud. Deze belangstelling is voor de Stichting HMT het bewijs dat dit motorevenement in een behoefte voorziet bij vele liefhebbers!

Inmiddels organiseert de Stichting HMT deze demonstratie ritten voor historische motoren voor de 17e keer. De Stichting HMT zorgt ervoor dat de deelnemende motoren en zijspannen (tot en met bouwjaar 1995) worden ingedeeld in verschillende klassen voor de uitvoering van de demonstratieritten. De demonstratieritten hebben geen wedstrijd of race element. Het gaat erom dat de oude motoren en zijspannen van destijds rondjes over het circuit rijden met plezier voor de rijders en publiek. Daarbij wordt onderlinge competitie uitgesloten door het feit dat er geen wedstrijd of race element toegevoegd is aan de demonstratie ritten. De basisregel is: rijden voor het plezier, niet voor de prestatie!

Er wordt geen entree geheven maar dankzij de medewerking van sponsoren, diverse verenigingen van binnen en buiten de gemeente Tubbergen, hulpverleningsdiensten, gemeente Tubbergen en vele enthousiaste vrijwilligers, wordt de organisatie van dit evenement mogelijk gemaakt. Noteer 2e Pinksterdag in uw agenda en kom genieten van dit bruisende motorsportevenement in Tubbergen.

Foto: Clemens Brughuis Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer