Apollo 8 niet opgewassen tegen Utrecht

Apollo 8 kon op woensdag 29 maart niet voor een verrassing zorgen. In Borne was koploper Utrecht in vier sets te sterk. Om nog kans te maken voor plaatsing van de play off om de landstitel moet het aankomende zondag winnen van Sneek.

Foto: Rudy van ’t Rood

In een goed gevulde sporthal De Veste speelde Apollo 8 een midweekse wedstrijd in de kampioenspoule tegen koploper Utrecht. De verschillen op de ranglijst zijn minimaal, dus beide teams hadden groot belang om de wedstrijd te winnen. De thuisploeg begon goed en won de eerste set in 25-23. Al vroeg in de tweede set keek Apollo 8 tegen een achterstand aan. De aanvalsters wisten niet langs de blokkering van de Utrechters te komen. De bezoekers wonnen eenvoudig (10-25). Ook in de derde set lag het initiatief bij de bezoekers en zij waren de bovenliggende partij (20-25). Dat gold ook voor de vierde set. Apollo 8 kwam nog dichtbij, maar het was opnieuw Utrecht dat er met de winst vandoor ging (22-25).

Redelijk begin ‘We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd, maar liepen vanaf set 2 continu achter de feiten aan het konden het niet omdraaien. Aan het publiek lag het niet, het was fantastisch om te zien dat de Veste vol zat!’, zegt captain Karlijn Koebrugge.

Goed spel

Trainer Bart Oosting vervolgt: ‘We hebben gisteren belangrijke punten verloren in de strijd om de eerste twee plekken in de kampioenspoule. We zullen de komende drie wedstrijden moeten winnen om kans te blijven maken voor de finalestrijd om de landstitel. De eerste set was nog net voldoende om de setwinst over de streep te trekken. Daarna waren we niet goed genoeg om Utrecht vandaag van de punten af te houden. Met name aanvallend was het daarvoor niet goed genoeg. We hebben zondag nog een kans om in de race te blijven voor de landstitel. In eigen huis zal er dan gewonnen moeten worden van de huidige nummer 2 en directe concurrent VC Sneek. We hopen opnieuw op een volle sporthal de Veste’.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer