Barteam Het Twentse Ros hoop op mooie omzet

Henriette en Luc Muylerman, Linda Schiff en René Schlichter voeren samen het team vrijwilligers aan, dat de bardiensten verricht tijdens het concours van Het Twentse Ros. De dames richten zich daarbij vooral op de ontvangst en het verzorgen van de hapjes en drankjes voor juryleden en andere officials. Eerste taak van het kwartet is het organiseren van de tent en het inventariseren wat er nodig is om tijdens het concours de bezoekers probleemloos te kunnen bedienen. Dat is dit keer wat meer werk dan anders, omdat het concours van Geesteren naar Tubbergen verhuist. Het is voor iedereen puur hobby en geen dagelijks werk. Wel deed Luc in zijn militaire diensttijd ervaring op in een veldkeuken. “Ik moest eten halen en dat na het koken verdelen.”

René organiseert de barbezetting bij het Schuttersgilde Tubbergen en is ook actief tijdens de après-ski avonden in Saasveld en Albergen. Jarenlang stond het concours van Het Twentse Ros bekend om z’n lage prijs voor consumpties. Of het nu om een belegd broodje, een bakje frites of een biertje ging, er hoefde slechts één euro te worden neergeteld. “Dat kan helaas niet meer uit”,weet René Schlichter. “De inkoopkosten zijn de laatste jaren enorm gestegen. Vorig jaar zaten we op 1,50 euro per consumptie, nu wordt het 2 euro. Maar daarmee behoren we nog altijd tot de goedkoopste concoursen van het land.”

Met klein team
En een van de meest gewaardeerde, zo blijkt telkenjare. Linda Schiff: “Het is geweldig dat we dat met zo’n klein team voor elkaar krijgen. Mensen komen uit het hele land omdat het hier prima geregeld én gezellig is. Juryleden houden de data van ons concours gewoon vrij in hun agenda. Iedereen is altijd vrolijk en nooit chagrijnig.” René Schlichter voegt er tot besluit aan toe: “Het enige probleem is dat ons groepje ouder wordt en je er altijd mensen bij moet hebben. We hebben nooit woorden met elkaar. We zijn alleen maar blij als alles goed verloopt en er een leuke omzet is. Zodat er het hele jaar door lessen kunnen worden gegeven en het geld aan onze leden besteed kan worden.”

Foto’s: Willem Pfeiffer en Kiek4Fun

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer