BC Bousema

BC Bousema/JBScues onderuit bij Dallinga.com

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBScues zijn de beslissende fase om een play off plaats met een nederlaag begonnen. In het Zeeuwse Sluiskil werd het tegen Dallinga.com 6-2 voor de thuisclub. Na de eerste twee partijen was de wedstrijd met 2-2 nog in evenwicht met verlies voor Johan Loncelle en een overwinning van Frans van Schaik. In het tweede deel hadden Martin Horn en Stefan Galla niets in te brengen tegen de sterk spelende Jean-Paul de Bruijn en Steven van Acker.

Foto: Jaap Gönning

In het Belgisch onderonsje tussen Peter de Backer en Johan Loncelle begon de man in Lochemse dienst voortvarend. Hij nam een 1-6 en 12-16 voorsprong, maar halverwege had De Backer de rollen omgedraaid met een serie van negen caramboles. Deze tik kwam Loncelle in het verdere verloop niet meer te boven en trok na 21 beurten met 40-30 aan het kortste eind.

Op de andere tafel zagen de toeschouwers een Nederlandse partij met een sterk opende Frans van Schaik tegen Berry Dallinga. De Amsterdammer opende met een serie van zeven caramboles en stond even later op een 9-17 voorsprong. Dallinga verweerde zich echter tot het uiterste en halverwege, 16-21, was er nog van alles mogelijk. Van Schaik liet zich echter niet verrassen en won verdiend in 31beurten met 26-40.

In het tweede deel verloren Martin Horn en Stefan Galla kansloos van hun tegenstanders. Jean-Paul de Bruijn toonde deze middag opnieuw zijn klasse en had halverwege, na zeven beurten, de Duitser al op een 20-4 achterstand gezet. De Bruijn ging ook in het tweede deel gewoon door en won meer dan verdiend na 12 beurten met 40-10.

Op de andere tafel keek Stefan Galla in zijn partij tegen Steven van Acker al na zeven beurten tegen een 13-3 achterstand aan. Ook in het verdere verloop van deze partij kon Galla geen potten breken en verloor na 18 beurten met 40-17.

“Het was jammer dat Johan zijn partij niet tot een goed eind wist te brengen, maar na de serie van Peter de Backer liep totaal niets meer bij hem. In het tweede deel waren Martin en Stefan volkomen kansloos. Dit betekent wel dat wij komende zondag tegen Team Eekhoorn alleen maar gebaat zijn bij een overwinning”, aldus Frans van Schaik na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer