Blauw Zwart behaalt doel in de laatste speelronde van het zaalseizoen

Terug naar eind mei 2022. De indeling van het zaalprogramma werd bekend. Een niet geheel ongunstige indeling. Veel bekende tegenstanders waarvan de afgelopen jaren, weliswaar met verschillende teamsamenstellingen, van werd gewonnen. Er werd uitgesproken dat er mogelijkheden worden gezien, maar het uitspreken van een kampioenschap als doel…. Dat blijft toch altijd spannend en onwennig. 

De kampioenswedstrijd

TOP uit Vroomshoop is de tegenstander. Eerder dit seizoen werden er in Vroomshoop goede zaken gedaan (12-20). TOP vestigt zich als 6e op de ranglijst. Op papier een eenvoudige wedstrijd, maar hoe gaat de ploeg om met de druk, spanning, de prachtig versierde sporthal en de hoeveelheid publiek?

De wedstrijd, onder leiding van G. van der Veen, begon stroperig. Na slechts 10 minuten stond er een 3-2 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. Blauw Zwart had in eerste instantie wat moeite om zelf een oplossing te vinden tegen het achter verdedigen van TOP. Kansen werden te snel genomen, waardoor er te veel één schots aanvallen ontstonden. Verdedigend stond de ploeg echter wel sterk, waardoor er werd gerust met 9-4. Kijkend naar het gehele zaalseizoen is dit voor de Blauw Zwart Promotions formatie te weinig doelpunten.

De bespreking in de rust was kort, korter dan anders. Coaches Edgar Korf en Hilco Borger hadden weinig te zeggen, behalve dat de olie gewoon “hun ding” moesten blijven doen. Er werd geconstateerd dat spelers op sommige momenten andere dingen gingen doen en daarmee te veel risico namen. Iets wat niet nodig was, omdat het spel wat er normaalgesproken wordt gespeeld goed genoeg is.

Na rust leek de spanning te zakken bij Blauw Zwart, waardoor ze met zes doelpunten op rij eenvoudig uitliepen. TOP werd afgeschoten en hadden allen geen weerwoord op de scherpte in de afronding bij hun directe tegenstander. Door de wissels die TOP – noodgedwongen – inbracht werd de thuisploeg helemaal niet meer verdedigd. Ieder balcontact kon geschoten worden. In de laatste minuten was het topscorer Monique Spenkelink die het 21e doelpunt op het scorebord kreeg. TOP weet daarna nog twee keer te scoren, maar voor iedereen was al duidelijk dat het Blauw Zwart is die met de winst het veld af gaat lopen (21-9). Tijdens de laatste seconden van de wedstrijd werd het iconische nummer “We are the Champions” al afgespeeld. Een prachtige bekroning op het sportieve werk van de ploeg van Edgar Korf: een terecht en hard bevochten kampioenschap.

Het zaalseizoen is echter niet altijd even vlekkeloos verlopen. Blessures & ziektes hebben er geregeld voor gezorgd dat er in wisselende samenstellingen moest worden gespeeld. Hoewel het eerste team het zelf niet meemaakt, kunnen zij zich de frustratie van het tweede team soms goed voorstellen. Het altijd maar afstaan van de beste spelers, zodat het eerste compleet op pad kon. Bij deze dan ook een hele grote DANKJEWEL aan jullie. Zonder ‘jullie’ geen ‘wij’. Het is prachtig om te zien hoe de selectie weer een échte, hechte, groep is geworden.

Voor de teams van Korf en Borger breekt er een weekje pauze aan, maar daarna is alle focus weer gericht op het veld. Ook hier doet het eerste team goede zaken. Zij staan op de tweede plek in de derde klasse. Op het veld promoveren de eerste twee teams, dus zijn er nog volop mogelijkheden voor een dubbele promotie. De competitie wordt hervat op 22 april. Rivalen uit Doesburg, nog puntloos onderaan, staat dan op het programma.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer