BCV Bousema

Bousema wint belangrijke wedstrijd

BC Bousema/JBScues heeft aan de sleutelwedstrijd tegen J&F auto’s/New Jorissen om nog mee ge doen om een play-off plaats twee punten overgehouden, Halverwege had de Lochemse formatie een 4-0 voorsprong door overwinningen van Frans van Schaik op Herman van Daalen en van Stefan Galla op Joey de Kok.

Foto: Jaap Gönning

In het tweede deel won Martin Horn na een moeizaam begin, 0-2 na zeven beurten, van Jefffrey Jorissen en op de andere tafel verkocht Therese Klompenhouwer tegen Johan Loncelle haar huid zeer duur maar trok toch aan het kortste eind.

Frans van Schaik toonde deze middag opnieuw zijn vorm door Herman van Daalen in 23 beurten met 40-16 te verslaan. Halverwege had de Amsterdammer, mede door een serie van acht caramboles in de vijftiende beurt al een 27-6 voorsprong en bouwde deze, ondanks de vier nullen op rij, gestaag uit. Met series van 3, 6 en tweemaal 2 caramboles finishte hij na 23 beurten. Van Daalen probeerde nog wel iets terug te doen, maar bleef op 15 caramboles steken.

Spannend was de partij op de andere tafel. De Zeeuw Joey de Kok nam in het begin tegen Stefan Galla wel een voorsprong, maar halverwege, na 21 beurten stond het 20-17 voor de Duitser. Bij de stand 33-31 na 34 beurten was het uiteindelijk toch Galla die de zenuwen en de spanning beter onder controle had en finishte na 39 beurten als eerste. De Kok kwam niet verder dan 35 caramboles.

Het was Martin Horn die de overwinning voor de ploeg van Ronny Hazewinkel veilig stelde door zijn toekomstige ploeggenoot, Jeffrrey Jorissen, na 27 beurten met 40-35 te verslaan. Halverwege leek er voor Horn nog een vuiltje aan de lucht en toen hij na 27 beurten met een serie van zes caramboles de partij uitmaakte stond Jorissen op 25 caramboles. In de nabeurt gaf hij voor het talrijke publiek toch zijn visitekaartje af met een serie van tien caramboles. Tegelijkertijd finishte Johan Loncelle die ook een moeizame partij kende tegen de ongekroonde driebandenkoningin. Het was Loncelle die de partij na 36 beurten naar zich toe trok. Klompenhouwer bleef ook hier op 35 caramboles steken.

“Om nog een kans te maken om de play-off wedstrijden te bereiken, moesten we gewoon winnen en het liefst met 8-0 en dat hebben mijn spelers vanmiddag gedaan. Met uitzondering van Frans kon je duidelijk zien dat er spanning en druk op de partijen zat maar gelukkig viel het allemaal onze kant op dit in tegenstelling met wedstrijden in de eerste helft van de competitie”, aldus Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer