Deelnemersveld Het Twentse Ros zit vijf dagen bomvol

Een overweldigend aantal aanmeldingen zorgt ervoor dat het deelnemersveld tijdens het concours van Het Twentse Ros bomvol zit. Zelfs het uitbreiden van het programma met de extra woensdag 12 april kon niet voorkomen, dat belangstellende ruiters en amazones moesten worden teleurgesteld. Gastheer BWG Stables alleen al tekent voor ongeveer negentig starts tijdens het evenement op eigen bodem. Ivo Busscher, Matt Garrigan, Valeria Gineva, Jodie Hall McAteer, Zoe Osterhoff, Linda Portychova, Gerco, Floor, Lisa, Lars en Sanne Schröder en Emma Spanko zijn allemaal van de partij. Ook Stal Wiefferink is compleet vertegenwoordigd met Iris Hakvoort, Hessel Hoekstra en de zussen Britt, Evi en Jessie Wiefferink.

Andere bekende namen op de imposante lijst zijn die van Bas van der Aa, Pia-Luise Aufrecht, Julian de Boer, Tom Brinkman, Monique van den Broek, Gert-Jan Bruggink, Conor Drain, Jeroen Dubbeldam, Sander Geerink, Michael Greeve, Willy van der Ham, Dafne Helthuis, Julia Houtzager-Kayser, Marc Houtzager, Mart IJland, Claudia en Gerben Morsink, Caroline Müller, Stijn Roelink, Laura Spekenbrink, Steven Veldhuis, Annelies Vorsselmans, Robert Vos, Lars Wigger, Annet Willems, Luciano Zandvliet en Albert Zoer.

Grote prijs op zondag
Een groot deel van hen doet een gooi naar de Grote Prijs van Albergen, die zondag 16 april rond 14.30 uur van start gaat. De hoofdrubriek over een hoogte van 1,40 meter met een barrage over 1,45 meter werd vorig jaar in Geesteren een prooi voor Remco Been met Balou van het Molenhof. De winnaar mag een bedrag van 750 euro mee naar huis nemen. Grote belangstelling bestaat er ook voor de rubrieken voor vier- en vijfjarige paarden op zaterdag 15 april, vanaf 10.30 uur. Mede reden waarom de organisatie besloot het populaire concours over vijf dagen uit te smeren. Bij de vierjarige paarden zijn de Engelsman Matt Garrigan en de Duitse Zoe Osterhoff de juryleden. Gerco Schröder en de Engelse Jodie Hall McAteer beoordelen de categorie met de één jaar oudere viervoeters.

In het strodorp zijn er stands van Auto Haarhuis, D-zijns damessieraden, EquiFirst paardenvoeding, Fototrailer, Frohoff stijgbeugels, Jan-Marc herenkleding, Le Jeune de Lux dameskleding, M4 Horses ruitersportartikelen, Que-Lindo tassen en accessoires, Rutjes Paardenboxen & Omheiningen en het Zone.college. Voor de versterking van de inwendige mens kunt u terecht bij The Cube, ’t Kamphuuske en (bij mooi weer) bij Van Olffen IJs. Het omvangrijke programma maakte het voor Het Twentse Ros ook noodzakelijk van buitenaf hulp in te roepen. Zo zorgt Koopmans Geluid voor de tijdwaarneming en de muziek, tekent Jesper Romp van V&R voor het onderhoud van de piste en is het wedstrijdsecretariaat in professionele handen bij Maartje Lanooy.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer