Duur puntenverlies DOS’37 tegen Enter Vooruit

DOS’37 leek op papier een eenvoudige middag te krijgen tegen de Enternaren. De laatste wedstrijden van Enter Vooruit gingen immers verloren en DOS’37 won haar wedstrijden wel, ondanks een paar zware bevallingen zoals tegen Den Ham in de strijd om het kampioenschap. Maar de scherpe counters van Enter Vooruit werd de Vriezenveners fataal. De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor de Enternaren en hiermee lijkt het kampioenschap verder buitend handbereik te raken. Maar in deze competitie weet je het nooit en één ding is zeker, dat het absoluut spannend blijft in deze competitie.

Vooraf werd er een minuut stilte in achtgenomen voor de 16-jarige DOS’37 jeugdspeler Thijmen Wessels, die donderdag is overleden. De spelers van Enter Vooruit hadden deze middag een opdracht meegekregen, om te strijden voor elke meter. Ze waren fel in hun duels en daar hadden de Vriezenveners wederom moeite mee. Ze wisten er geen raad mee maar desondanks probeerde DOS’37 wel het spel te maken deze middag, maar tot echte kansen kwam het niet. Zoals elke tegenstander de laatste tijd speelt tegen de Vriezenveners, compact en loeren op de counter, deed Enter Vooruit dit ook. Dit werd in de 22e minuut, dan ook beloond door de thuisploeg. Door het matige optreden van de Vriezenveners werd het felle spel van de Enternaren in een doelpunt omgezet en zo stond het zomaar 1-0 voor Enter Vooruit. DOS’37 probeerde het wel middels schoten van Glenn Jansen en Twan Schoonewille, maar tot echt gevaar kwam het niet en we gingen rusten met een verrassende 1-0 achterstand in Enter.

In de tweede helft was weer hetzelfde spelbeeld te zien. DOS’37 probeerde het spel te maken en Enter Vooruit loerde op de counter. In minuut 50 gaf Martijn Olde Olthof een diepe bal op Ronald te Morsche, maar zijn poging ging huizenhoog over het doel. Zoals eerder kwam er een doelpunt uit een counter. Een mooie goede uitval van Enter Vooruit leverde de 2-0 voorsprong op en de DOS’37 verdedigers waren weer eens niet alert met een uitbraak van Enter Vooruit. DOS’37 kreeg wel kleine kansen, maar tot scoren kwam het echter niet. De wissels leverden tevens ook niets op en Enter Vooruit maakte in minuut 90 nog de 3-0 en zo maakt DOS’37 het zichzelf heel moeilijk om de strijd voor het kampioenschap. De twee volgende tegenstanders voor DOS’37, FC Meppel en Tubantia verkeren beiden in dezelfde situatie als Enter Vooruit en het is niet onwaarschijnlijk dat zij DOS’37 op eenzelfde manier tegemoet zullen treden. De trainers en spelers van DOS’37 zullen hier dus op moeten kunnen anticiperen en zorgen dat het weer de bovenliggende partij wordt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer