Koen Beumer

EHV doet uitstekende zaken met ‘lelijke’ 4-2 winst op Bemmel

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A hun thuiswedstrijd tegen Bemmel met 4-2 gewonnen. Voorafgaand aan deze cruciale wedstrijd in de staart van de ranglijst was het onderlinge verschil vier punten in het voordeel van de thuisploeg en tijdens de tactische bespreking werden de diverse plannen doorgenomen, waarop werd besloten om te kiezen voor de optie ‘als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan’.

Omdat de gasten kennelijk hetzelfde idee hadden, werd het eerste kwart vooral een kwestie van aftasten en afwachten. Bemmel nam brutaal en eigenlijk per ongeluk de leiding, maar Stijn Adolfsen maakte gelijk. In het tweede kwart gebeurde van alles, maar gescoord werd er niet. Dat ging veranderen toen EHV in het derde kwart richting het eigen publiek mocht spelen en drie keer scoorde via Luuk Hoefman, Floris Jan Boonman en opnieuw Stijn Adolfsen.

Dat het halverwege het vierde kwart nog 4-2 werd, was uitsluitend voor de statistiek belangrijk, maar bezorgde de Enschedeërs nog wel wat zorgen, hoewel de overwinning niet meer in gevaar kwam. Trainer-coach Richard van Wezenbeek was uiteraard zeer tevreden met de drie punten, die het resultaat waren van een collectieve teamprestatie, na de totale off day van twee weken terug bij AMVJ (8-1 nederlaag) ‘Het was zeker niet onze mooiste wedstrijd, integendeel zelfs, maar we hebben genoeg mooie wedstrijden verloren, dit moest even lelijk en op enkele momenten na, waarin de paniek toch weer toesloeg, hebben we dat uitstekend gedaan. We staan nu zeven punten op ze voor en dat is voorlopig een mooie marge. Bovendien kunnen we nu weer omhoog kijken en hebben we zelfs weer zicht op een plek bovenin het rechter rijtje.’

Koen Beumer werd gekozen tot Damsté Man of the Match.