Luuk Hoefman

EHV had doelpunt verdiend bij terechte nederlaag tegen Myra (5-0)

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A de uitwedstrijd tegen Myra met 5-0 verloren. Daarmee kregen de Enschedeërs een nederlaag voor de kiezen, die weliswaar terecht was, maar ook in een 4-1 score had kunnen eindigen. De aanstaande kampioen had in de uitwedstrijd met 5-3 had gewonnen en EHV blijft daarmee tot nu toe de enige ploeg die tegen de oppermachtige koploper meer dan twee goals heeft gemaakt.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek kon zich dan ook relatief eenvoudig neerleggen bij het verlies, dat mede door een sterke strafcorner tot stand kwam en nog iets duidelijker had kunnen uitvallen als Stijn Adolfsen geen wonderbaarlijke redding op de doellijn had verricht: ‘We hebben gedaan wat we konden en dat was niet weinig, maar tegen deze ploeg niet genoeg. Dat is geen schande, we hebben er tenminste wel een wedstrijd van gemaakt en zijn zeker niet weggespeeld. Bovendien hadden we te maken met een paar spelers die slechts op halve kracht konden spelen en dus vaak moesten wisselen. Hier lagen de punten voor ons niet, we zullen het zondag thuis tegen Apeldoorn moeten doen om ons definitief veilig te stellen. Als we dan net zo spelen als vandaag, heb ik er alle vertrouwen in.’

Minpuntje was dat Jochem Kolenberg het vierde kwart moest laten schieten omdat hij toch weer last kreeg van zijn liesblessure, een groot pluspunt was het debuut van A1-verdediger Taeke Stokkers, die zich tegen het aanvallende geweld van de aanstaande kampioen keurig staande hield. Hij heeft het niet van een vreemde: zijn moeder Susan speelde vele jaren in EHV’s eerste dameselftal. Luuk Hoefman werd verkozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer