Jos Brinkman al 23 jaar voorzitter van PSV Het Twentse Ros

Al sinds 2000 is Jos Brinkman voorzitter van PSV Het Twentse Ros in Albergen. De internationaal parcoursbouwer en docent aan het Zone.college had destijds even tijd nodig om ja te zeggen op de vraag of hij de opvolger wilde worden van dierenarts Arie Rutten. “Onze kinderen Tom en Pia zaten bij de ponyclub en uiteindelijk heb ik ja gezegd. Maar wel onder de voorwaarde dat we ons concours wat professioneler zouden maken. We zaten toen nog bij Kemperink. Het was allemaal netjes hoor, maar ook simpel. In de loop der jaren zijn we prima met de tijd meegegaan. Het was ook een goede zet dat we in 2002 het euroconcours hebben geïntroduceerd. Voor alle consumpties, van een patatje tot een biertje, rekenden we tot vorig jaar maar één euro. Later verhuisden we naar John Kemna aan de Zenderenseweg, waar op het grote terrein in twee ringen kon worden gesprongen.”

Opnieuw verhuisd
 Na vervolgens acht jaar lang het Erve Maathuis in Geesteren als domicilie te hebben gehad, wordt nu opnieuw verhuisd, naar de accommodatie van de broers Schröder van de BWG Stables. Jos Brinkman daarover: “Geesteren heeft al meerdere wedstrijden, Tubbergen hooguit nog het eigen concours ernaast. Het was al eens eerder ter sprake gekomen om er als Twentse Ros eens naar toe te gaan. Mijn zoon Tom heeft er gewerkt en nog steeds veel contact met de Schröders. Bovendien komen ruiters graag naar dat indrukwekkende terrein. Mede door de wallen en al het groen eromheen blijft het er altijd spannend, ook voor de paarden. Ze moeten er meer galopperen dan bij andere evenementen. Dit jaar kijken we gewoon hoe de samenwerking van beide kanten bevalt en zien dan wel verder.”

Bij het samenstellen van de parcoursen werkt Brinkman samen met Willem Schepers uit De Kiel (Drenthe), met wie hij jaarlijks bij tien tot twaalf evenementen in het land present is. Het hindernispark wordt voor een belangrijk deel gehuurd van Combipro. Brinkman: “Als parcoursbouwer vind ik het belangrijk dat er ook neutrale hindernissen op het terrein staan, dat zorgt voor rust.” De bodem wordt professioneel verzorgd door Jesper Romp van V&R Equestrian Footing. Hij kent het terrein van A tot Z als voormalig stalruiter van de BWG Stables.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer