Karin Kuipers versterkt coachingsstaf Dames ZPC het Ravijn

Karin Kuipers zal aankomend seizoen als assistent coach van Wicher Diallo actief zijn bij de trainingen en wedstrijden van het eerste damesteam van het Nijverdalse ZPC Het Ravijn.

De altijd goedlachse Kuipers speelde haar gehele carrière voor de Nijverdalse club, waarmee ze drie keer landskampioen en negen keer de KNZB-beker won. Ze werd met het nationaal team onder meer Wereld- en Europees kampioen en nam deel aan de Olympische Spelen in Sydney. Ook werd ze drie maal gekroond tot beste speelster van de wereld. In 2013 kreeg ze zelfs een plekje in de internationale Hall of Fame, als derde waterpoloster ooit in de zwemsport.

Na 25 jaar in het eerste te hebben gespeeld, trainde en speelde ze met het tweede damesteam. “De afgelopen jaren trainde en speelde ze nog altijd met de passie en inzet die we van haar kennen, maar ook om jonge talenten op te leiden en te begeleiden”, aldus hoofdcoach Wicher Diallo. “De toevoeging van Karin bij het eerste damesteam zorgt voor een extra shot aan ervaring in ons begeleidingsteam. Haar winnaarsmentaliteit zal ze op verschillende manier op de groep overbrengen.”

Kuipers: “We hebben momenteel een fris en jong team, met veel talentvolle speelsters. Een mooie mix van meiden die de ambitie hebben om de komende jaren in het Nederlands team te spelen, en een aantal die het hoogste niveau waterpolo wil combineren met studie of werk. Daarnaast staan nóg jongere en kansrijke speelsters te popelen om te leren in ons tweede damesteam, dat al vele jaren in de top van de landelijke Reserve Eredivisie uitkomt, om vervolgens door te stomen naar het eerste. Een mooie damesselectie, waar we nog heel lang van kunnen genieten in Nijverdal.”

Waarmaken van (topsport)ambities

Het verwezenlijken van de topsportambities van de meiden ziet Karin als een van haar prioriteiten het aankomende seizoen. “Ik richt mij op kennisoverdracht en het inbrengen van mijn ervaring met het ontwikkelen van de resultaatgerichtheid die nodig is om wedstrijden samen te winnen. Ik wil jonge talentvolle meiden helpen om hun ambities daadwerkelijk waar te maken. Daarbij richt ik mij op de volledige begeleiding van deze meiden, dus zowel in als buiten het water. Een taak waar ik echt enorm veel zin in heb!”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer