Leegloop bij HHC: Ook aanvoerder Kobussen en Mannes vertrekken uit Hardenberg

Na vele seizoenen waarin Glenn Kobussen de onbetwiste aanvoerder was, verlaat hij HHC Hardenberg aan het einde van dit seizoen. De 33-jarige middenvelder maakte in 2012 de overstap van Go Ahead Eagles naar de Hardenbergers.

“Ik wist dat het eraan zat te komen. Dat hebben we altijd open naar elkaar uitgesproken. De leeftijd komt er een keer aan dat er een punt kan komen, dat het voor beide partijen ophoudt. En dat punt is nu gekomen”, reageert Glenn Kobussen. Hij was al die seizoenen niet weg te denken uit het elftal van HHC Hardenberg. “Ik heb echt fantastische jaren gehad bij de club. Ik denk dat iedereen die bekend is met HHC beaamt dat dit een hele mooie, warme club is. En het was een hele mooie groep met spelers al die jaren.”

Bestuurslid Bert Nijboer, verantwoordelijk voor het eerste elftal: “Door het vertrek van Glenn zal het gezicht van HHC in het laatste decennium verdwijnen. Hij geeft het elftal zowel binnen als buiten de lijnen de juiste richting. Een echte regisseur die in staat is het tempo van een wedstrijd te bepalen. Landelijk bekend in de top van het amateurvoetbal om zijn spelinzicht en balvastheid. Het wordt even wennen zonder hem binnen HHC Hardenberg en we bedanken Glenn voor de wijze waarop hij, als aanvoerder, de club in al die jaren binnen en buiten het veld heeft vertegenwoordigd. We wensen Glenn dan ook veel succes bij zijn volgende vereniging.”

Na vijf jaar in het oranje-zwart scheiden na het huidige seizoen ook de wegen van Jurjan Mannes en HHC Hardenberg. De ervaren middenvelder verkaste medio 2018 van SC Cambuur naar de club in de Tweede Divisie. De 31-jarige speler gaat nu op zoek naar een andere club.

“Na vijf seizoenen komt mijn tijd bij HHC Hardenberg helaas tot een eind. Toch kijk ik met heel veel plezier terug op deze periode”, reageert Jurjan Mannes. “HHC kenmerkt zich voor mij in de combinatie van prestatie en plezier, waarbij de spelers, staf en supporters de club maken tot wat die is. Ik heb genoten van veel momenten, zowel door de week als op zaterdag. Graag wil ik jullie hier allemaal voor bedanken en hoop ik dat jullie dit de aankomende jaren samen voortzetten.”

Bestuurslid Bert Nijboer, verantwoordelijk voor het eerste elftal: “Met het vertrek van Jurjan verdwijnt een van de gezichten van het HHC-middenveld van de laatste jaren. Jurjan staat bekend om de fluwelen balbehandeling, zijn spelinzicht en de mooie goals die hij heeft gemaakt voor HHC. We bedanken Jurjan voor zijn bijdrage aan hoe het team bekend staat in de competitie en wensen hem succes in het vervolg van zijn voetballoopbaan.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer