NKC ’51 blijft ook in laatste zaalwedstrijd ongeslagen

Zaterdag speelde NKC ‘51 haar laatste wedstrijd van dit zaalseizoen in Ruinerwold tegen KIOS. Voor zowel NKC ‘51 als KIOS stond er niets meer op het spel, desondanks werd de wedstrijd goed bezocht en konden de supporters aan beide kanten zich gaan opmaken voor een aantrekkelijke wedstrijd. Om 18:40 uur werd er voor het eerst gefloten door arbiters dhr. Nijland en dhr. van de Linde.

Al snel werd duidelijk waarom NKC ‘51 de terechte kampioen was en vanaf minuut één waren de Nijverdallers de bovenliggende partij. Vanaf 1-2 liep NKC ‘51 uit naar 1-5 en daarna bleven de doelpunten vallen als rijpe appels, en ook KIOS bleef aardig meescoren. Lange tijd bleef het verschil vier doelpunten in het voordeel van NKC ‘51, tot aan 7-11. In deze fase verdedigde NKC ‘51 erg scherp en met gevarieerd aanvalsspel werd er veel gescoord over verschillende schijven. Na de 7-13 en 8-14 vergrootte NKC ‘51 de voorsprong naar 8-17. Tot aan de rust werd er nog maar liefst vijf keer gescoord door NKC ‘51 en KIOS zette daar twee doelpunten tegenover. Ruststand 10-22.

In de tweede helft werd de openingstreffer gemaakt door NKC ‘51, waarna KIOS drie keer op rij wist te scoren en iets terugdeed, 13-23. Ook in de gehele tweede helft gaven beide ploegen niet op, ook al was de wedstrijd beslist. NKC ‘51 was op alle fronten beter en liet dat ook duidelijk blijken in de score. De Nijverdalse doelpuntenmachine bleef draaien waarbij het basisachttal en ook de reserves op het scoreformulier kwamen. Via 15-28, 17-32 en 20-39 haalde NKC ‘51 voor het eerst dit seizoen de veertig doelpunten, dit veertigste doelpunt werd gemaakt door Selina Kamp. Zo sloot NKC ‘51 haar laatste wedstrijd in de zaal af met dubbele cijfers, eindstand 20-40.

Op 22 april wordt de veldcompetitie hervat, dan speelt NKC ‘51 in Kampen tegen Wit-Blauw. In de strijd om de titel op het veld zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden en kan NKC ‘51 zichzelf geen fout permitteren.