Spectaculaire show trickriding op zondag in Tubbergen

Als omlijsting van de strijd om de Grote Prijs van Albergen verzorgt Limburger Josh Clemens zondag 16 april met zijn stuntteam een spectaculaire show trickriding op het springterrein van de BWG Stables. Ruiters en amazones voeren staand of liggend op of hangend aan een razendsnel galopperend paard adembenemende oefeningen uit.

Josh Clemens geniet over de hele wereld bekendheid als trainer van filmdieren. Kenmerk van zijn werkwijze is dat hij steeds blijft kijken naar wat het dier het liefst doet. De liefde voor dieren heeft hij meegekregen van zijn Hongaarse opa. “Het begon allemaal met western en cutting, het koeien drijven. Ik bracht veel tijd door bij een zogenaamde paardenfluisteraar, waardoor dat bijna mijn tweede thuis was. Als westernliefhebber zat ik met tussenpozen in Europa en Amerika. Disneyland Resort Parijs was in 2008 op zoek naar cowboys met authentieke vaardigheden en een Europees paspoort voor de vernieuwde Buffalo Bill’s Wild West Show. Die show heb ik iets meer dan tien jaar gedraaid en was de langslopende live dinershow ter wereld.”

Topevenementen
Met zijn stuntteam verzorgde Josh Clemens eerder optredens tijdens topevenementen als Indoor Brabant, Equitana, CHIO Rotterdam, CHIO Aken en Jumping Indoor Maastricht en als politie te paard voor het Theater de la Mar in Amsterdam. Jos Clemens: “We doen heel veel verschillende thema’s. Paarden hebben een lange tijd een grote rol gespeeld in de mensheid, dus er zijn nou eenmaal veel tijdperken waar we iets mee kunnen, zoals met de Middeleeuwen of de Romeinse tijd. Maar ook cowboys en kozakken zijn dankbare thema’s en zo zijn er nog veel meer onderwerpen te bedenken. De shows doen we vooral uit onze passie voor dieren en dus is de vertrouwensband tussen paard en begeleider heel belangrijk. Het is dus niet te vergelijken met het circus, maar meer met natural horsemanship.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer