Sportlust boekt verdiende overwinning tegen SV Enter

Na een reeks van zes wedstrijden zonder overwinningen weet het vlaggenschip van Sportlust weer wat winnen is. Sportlust speelde een prima wedstrijd en wist SV Enter uiteindelijk te verslaan met 4-3. De uitslag doet een spannende wedstrijd vermoeden maar onderaan de streep was Sportlust duidelijk het elftal dat het meeste aanspraak maakte op de overwinning.

Sportlust begon sterk aan de wedstrijd en na ruim tien minuten kreeg het een vrije trap op zo’n vijf meter buiten het strafschopgebied. Allard Hankamp mocht aanleggen en hij krulde schitterend raak bovenin de korte hoek. Sportlust behield het veldoverwicht en kreeg zo nu en dan een goede mogelijkheid terwijl Enter hier vrij weinig tegenover kon stellen. Na ruim een half uur wist Sportlust de voorsprong te verdubbelen. Joppe Wekamp, die later in de wedstrijd een op het oog vervelende hamstringblessure opliep, veroverde de bal vlakbij het eigen strafschopgebied. Hij stoomde snel op naar de vijandige helft en stak Dennis Jozic diep. Met een gevoelige stift wist Dennis de doelman te verschalken. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht, maar Enter wist kort voor rust de aansluitingstreffer te maken. Een indraaiende voorzet werd met het hoofd verlengd.

De tweede helft kende een vergelijkbaar verloop, hoewel Sportlust nu zelf ook tot minder kansen wist te komen. Na een uur spelen wist Enter zelfs langszij te komen nadat opnieuw een voorzet vanaf de zijkant doeltreffend met het hoofd werd verlengd. Het was echter wel Gijs Kleinheerenbrink die de bal ongelukkig in eigen doel deed belanden. Enkele minuten later wist Sportlust alweer op voorsprong te komen nadat het enigszins goedkoop een penalty kreeg nadat Allard een duw in de rug kreeg. Tim Spoor is vanaf elf meter dit seizoen een zekerheid en hij prikte de 3-2 binnen. Na 75 minuten wist Gijs zijn fout te herstellen met een goede kopbal richting het doel van Enter. De bal werd nog gekraakt maar Dinand Hankamp kon vervolgens eenvoudig afronden waardoor Sportlust de wedstrijd naar zich toe trok. De wedstrijd leek gespeeld en beide elftallen bolden rustig uit. Na negen minuten blessuretijd wist Enter nog de 4-3 te maken maar verder dan dat wist men niet te komen waardoor de drie punten in Vroomshoop bleven.

Een prima overwinning waardoor Sportlust met een goed gevoel de laatste drie wedstrijden van de competitie tegemoet gaat. Volgende week wacht het elftal van Job Lamberink een uitwedstrijd tegen Lap Première in Almelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer