Succesvol concours van Het Twentse Ros

PSV Het Twente Ros kan terugzien op een succesvolle eerste editie van haar concours op de accommodatie van de BWG Stables van de broers Schröder in Tubbergen. Het evenement kreeg zondag een fraaie afsluiting met de strijd om de René Viscaal Sodiak Grote Prijs, die werd gewonnen door Michael Greeve met zijn bruine hengst K-Star W.

Vijf dagen lang was het deelnemersveld tot de laatste beschikbare plek bezet en de organisatie moest zelfs enkele honderden aanvragen afwijzen. Ook de belangrijkste rubrieken waren meer dan voortreffelijk gevuld, niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief. Het net als zaterdag massaal aanwezige publiek kon op de slotdag genieten van prima sport.

Het hoofdnummer telde zondag liefst 74 combinaties, waarvan er twintig het basisparcours zonder fouten afsloten. Pia-Luise Aufrecht opende het bal in de barrage met een foutloze rit op haar bruine merrie Anita, maar moest toezien dat na haar acht deelnemers sneller foutloos rond gingen. Van hen dook Steven Veldhuis bijna vier seconden onder haar tijd en de Haaksbergenaar leek met de donkerbruine ruin Iregina een voorschot op de zege te nemen.

Jodie Hall McAteer

De Engelse Jodie Hall McAteer zette echter met succes de aanval op de toppositie in. In een straf tempo knabbelde de amazone, die de BWG Stables als uitvalsbasis heeft, met haar bruine ruin Catoki 0,35 seconde van de tijd van Veldhuis af. Maar nog was daarmee het pleit niet beslecht. Michael Greeve leek langzamer dan de Britse, maar de ruime galop van Dorothy bleek voldoende voor de winst.

Eerder op de dag tekende Conor Drain in eigen omgeving voor de winst in de rubriek over 1,35 meter met zijn bruine ruin Covehill Charlie. Hij bleef Lars Schröder, zoon van Ben, op de rug van de bruine merrie Diastarna PS precies een halve seconde voor. Steven Veldhuis was goed voor de zege over 1,30 meter met Cindios CC Z.

Voorafgaand aan de Grote Prijs konden de toeschouwers genieten van een wervelende show trickriding van de Limburger Jos Clemens. Op, opzij en onder hun paarden voerde het team van Clemens in een razend tempo spectaculaire toeren uit.

Jos Brinkman kon als parcoursbouwer en voorzitter van Het Twentse Ros kon meteen na afloop niet anders dan een tevreden man zijn: “We hebben de afgelopen vijf dagen alle weersomstandigheden meegemaakt, maar ons concours is geweldig verlopen. We hebben veel complimenten gekregen en nog nooit zoveel publiek langs de lijn gehad als vandaag. Ongelooflijk.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer