SVZW kent slechte generale voor topper en morst dure punten

Een lastige uitwedstrijd voor SVZW op het programma gistermiddag in Kampen, waar de Wierdenaren hun koppositie moesten verdedigen tegen de mannen van KHC. Scheidsrechter Maximiliaan van der Lei floot om 14.45 uur voor het begin van deze partij en de gasten togen onmiddellijk ten aanval, getuige het schot van Jasper Groothuis in de 1e minuut dat maar krap naast ging. Die eerste vijf minuten vergaten de Zwaluwen om de fouten in de KHC verdediging af te straffen, de geboden kansen werden niet verzilverd.

De enkele keer dat KHC voor het Wierdense doel verscheen waren op 1 hand te tellen, zo was daar in de 8e minuut de kopbal van Durk van der Leest die door doelman Julian Bakker eenvoudig gepakt kon worden. SVZW bleef aanvallen, was veel sterker maar tot doelpunten leidde het allemaal niet, ook niet de vrije trap van Robin de Jong in de 27e minuut die hoog over ging. De vrije trap van Stefan Maat even later landde in de kluts en uit de corner van diezelfde Maat kopte Frank Smit op de paal, de bal wilde er maar niet in.

Ook niet in de 35e minuut toen Frank Smit een grote kans miste door naast te schieten. Volkomen tegen de verhouding scoorde KHC uit de eerste de beste kans meteen de 1-0, Burak Alp was de maker ervan in de 41e minuut. Na een kinderlijke verdedigingsfout in de 44e minuut scoorde Boaz Smits de 2-0 zelfs, over efficiënt kansen benutten gesproken! Op slag van rust werkte KHC doelman Bryan Wielandt het schot van Lars van Putten tot corner maar de rust werd bereikt met een 2-0 voorsprong voor de gastheren uit de Hanzestad.

Na de thee werd Bas Dreierink vervangen door Bas ter Hogt en belandde het schot van Levi Opdam namens SVZW in het zijnet. In de 57e minuut was de eerste gele kaart voor KHC speler Nick Notrot en mikte Stefan Maat de vrije trap nipt over het vijandelijke doel.

Tweede wissel bij SVZW: trainer Joram Hendriks haalde aanvoerder Robin de Jong naar de kant en stuurde Daan Geerts als vervanger het veld in. Het was de 65e minuut toen Frank Smit op een haar na zijn kopbal miste en KHC speler Mike Frederiks ook geel ontving van de onpartijdige. Wat bleef was het feit dat de bal er maar niet in wilde, ondanks het eenrichtingverkeer na rust. Dat lukte ook Yessin Maskoul in de 71e minuut niet, zijn inzet verdween ruim naast het Kamper doel. In de 74e minuut kopte Frank Smit over en werd Lars van Putten vervangen door Lars Scholten. Steeds opnieuw had KHC antwoord op de hoge voorzetten, SVZW kreeg het niet voor elkaar om met lage passes de boel te forceren. Tien minuten voor tijd wissel bij de thuisploeg, trainer Kenan Durmusoglu verving Boaz Smits voor Jorik Schuur en vlak voor tijd werd het bijna nog 3-0 door Leroy Knol, doelman Julian Bakker verwerkte tot corner en kreeg ook Burak Alp de gele kaart. In de 90e minuut nog een wissel bij KHC voor de statistieken, Mitchell Hooisma eraf voor Steven Vonk maar in de stand kwam geen verandering meer ondanks een enorm overwicht van de Wierdenaren. Eindstand 2-0 en duur puntenverlies in de wetenschap dat volgende week de topper tegen koploper Quick’20 in Oldenzaal op de rol staat. Aanvang 15.00 uur aldaar, een cruciale wedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer