SVZW naar Oldenzaal voor topper tegen Quick’20

SVZW heeft slechts 1 week mogen genieten van de 1e plek op de ranglijst. Quick’20 staat nu op de 1e plaats. Zaterdag spelen beide ploegen tegen elkaar.

Quick’20 is de ploeg die het meest is getipt als de kampioen in de 1e klasse E. De Oldenzalers maken er ook geen geheim van dat zij dit seizoen willen promoveren. Als dat lukt dan speelt de club ook op zaterdag op het niveau wat ze ook speelden toen ze nog uitkwamen bij de zondagamateurs. Quick’20 begon ook heel goed aan de competitie en won de 1e periode titel. ASV Dronten haalde net als Quick’20 zeventien punten binnen uit de 1e acht wedstrijden, maar het doelsaldo van Quick’20 is veel beter. Ook in de 2e periode deed Quick’20 lang mee, maar het was SVZW dat er uiteindelijk met deze prijs vandoor ging. Afgelopen zaterdag speelde Quick’20 tegen Hulzense Boys. Heel lang stond het 1-1 in die wedstrijd. Maar in de 102e minuut benutte invaller Loed Keizer een strafschop en zorgde ervoor dat Quick’20 door het oog van de naald kroop en met een 1-2 winst naar Oldenzaal vertrok. Door het verlies van SVZW tegen KHC staat Quick’20 nu weer eerste op de ranglijst. Het verschil is echter maar 1 punt. Quick’20 moet in elk geval gelijk spelen om SVZW achter zich te houden. Maar eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, en nummer drie WHC wint tegen Achilles’12, dan komen zij in punten aantal gelijk met Quick’20. De belangen zijn dus groot in deze wedstrijd.

SVZW was bezig aan een uitstekende serie wedstrijden in 2023. Tien wedstrijden op rij bleef SVZW ongeslagen. Hierdoor rukte SVZW op naar de 1e plaats op de ranglijst. Ook de 2e periodetitel werd binnen gehaald. Helaas kwam er afgelopen zaterdag een einde aan die mooie reeks. In Kampen werd met 2-0 verloren van KHC. SVZW was het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar wist geen doelpunt te maken. KHC liet zien hoe je effectief om gaat met kansen. Binnen 5 minuten scoorde KHC twee maal. SVZW moet deze week gebruiken om deze nederlaag te verwerken. Maar veel tijd om te treuren is er niet, want zaterdag a.s. wacht de strijd tegen koploper Quick’20 in Oldenzaal. SVZW heeft in 2023 laten zien dat het een uitstekend team is. Samen weer strijden voor de punten, want winnen in Oldenzaal in zeker mogelijk. In Wierden eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor SVZW. Er staat natuurlijk enorm veel spanning op deze wedstrijd. Welk team gaat hier het beste mee om, dat gaat zeker ook een rol spelen. Na deze wedstrijd zijn er nog 4 wedstrijden te spelen. Er is dus nog niets beslist na deze wedstrijd. Het gaat in elk geval een mooie wedstrijd worden tussen deze sterke elftallen. De aftrap van dit duel is om 15:00 uur op sportpark Vondersweijde . Tommy Postma reist af als scheidsrechter naar Oldenzaal om deze wedstrijd te leiden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer