Twentse basketballverenigingen werken samen

De Regio Twente Basketball Trainingen biedt extra trainingen voor fanatieke en gemotiveerde basketballers in de leeftijdscategorieën U10, U12 en U14. Deze trainingen hebben als doel om kinderen de mogelijkheid te bieden zich verder te ontwikkelen in hun basketball skills.

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) organiseerde in het verleden de regionale trainingen met de insteek om talentvolle spelers te herkennen voor regionale en nationale selecties. Door een reorganisatie bij NBB zijn deze trainingen komen te vervallen. Hiermee verdween dus ook de mogelijkheid om extra te trainen voor spelers en speelsters die hier interesse in hebben.

Vanuit de gedachte om extra trainingsaanbod te bieden is er vanuit Twente gekeken naar de mogelijkheid om de ‘regionale trainingen’ weer een nieuwe leven in te blazen. Na enkele bijeenkomsten tussen Twentse verenigingen stond de organisatie en is er gestart met de ‘Regio Twente Basketball Trainingen’. De trainingen zijn in de IISPA in Almelo tot en met 25 juni. Vanaf volgend seizoen (2023-2024) vindt de helft van de trainingen ook in Enschede plaats.

De Regio Twente Basketball Trainingen is sinds januari 2023 actief en op moment van schrijven zijn er achttien deelnemende basketballers van vier verschillende basketbalverenigingen uit Twente.

Wil je ook een betere basketballer worden en meer weten?  Volg de instagrampagina Regiotwentebasketball

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer