Fotograaf: Gert Jan Boon

Valste start NKC ’51 bij hervatting veldcompetitie

Afgelopen zaterdag startte ook voor NKC ‘51 de hervatting van de veldcompetitie. Na het succesvolle zaalseizoen dat bekroond werd met het kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse, liggen er voor de Nijverdallers ook voldoende kansen om promotie op het veld af te dwingen. NKC ‘51 is ook op het veld lijstaanvoerder en allereerst zou er afgerekend moeten worden in Kampen met Wit-Blauw. Een geduchte tegenstander voor NKC ’51, met in de afgelopen ontmoetingen wisselende resultaten tegen de Kampenaren. Om 15:30 floten arbiters dhr. Blauw en dhr. de Vries in zware, regenachtige weersomstandigheden voor het eerst.

NKC ‘51 had vanaf minuut één zichtbaar moeite met de omstandigheden waar het in moest spelen. Aanvallend speelde het slordig en ook aan mentaliteit leek het de ploeg van Gerben Wind te ontbreken. Wit-Blauw speelde met veel energie en troefde NKC ‘51 op alle fronten af. Tot aan 3-3 kon NKC ‘51 enigszins weerstand bieden, maar vanaf dat moment trok Wit-Blauw het initiatief naar zich toe. NKC ‘51 liet het allemaal gebeuren, zette hier niets tegenover en keek toe hoe de thuisploeg uitliep naar 8-4. Ook na een noodgedwongen time-out aan de kant van NKC ‘51 veranderde het spelbeeld niet. Wit-Blauw was de bovenliggende partij en schoot bijzonder scherp, ondanks de barre weersomstandigheden. NKC ‘51 speelde veel éénschotsaanvallen en was daarbij erg onzorgvuldig. Vlak voor de rust keek NKC ‘51 al tegen een 11-5 achterstand aan, een achterstand die gezien het spelbeeld niet meer te overbruggen leek. Uiteindelijk werd er gerust met 13-7.

Ook na rust kwam NKC ‘51 niet in haar spel. Het verschil tussen beide ploegen was weliswaar minder dan de eerste helft, maar NKC ‘51 was niet bij machte om ook maar enige aanspraak te maken op een overwinning. Het speelde zonder vechtlust en beleving, hetgeen wat de thuisploeg wel uitstraalde. Telkens als NKC ‘51 een doelpunt wist te maken, had Wit-Blauw een antwoord klaar wat resulteerde in dezelfde marge. Wit-Blauw deed er in een doelpuntloze periode van NKC ‘51 nog een schepje bovenop en liep uit naar 17-10, waarna NKC ‘51 de schade ietwat kon beperken door drie keer op rij te scoren, 17-

13. Inmiddels was de wedstrijd gespeeld, tot het laatste fluitsignaal wist Wit-Blauw nog twee keer te scoren, NKC ‘51 zette daar één doelpunt tegenover. Eindstand 19-14.

Een zuur maar terecht verlies voor de Nijverdallers. Na twee vrije speelweekeinden speelt NKC ‘51 zaterdag 13 mei thuis tegen Heerenveen, een wedstrijd die gewonnen moet worden om met de bovenste plekken mee te blijven doen. Aanvang 16:00 uur op Sportpark Gagelman.