Vasse wint weer eens op vreemde bodem

Vasse heeft zijn tweede uitoverwinning van het seizoen te pakken. De laatste uitoverwinning dateerde al weer van 16 oktober 2022, destijds werd Barbaros met 0-2 verslagen. Bijna een half jaar later, 2 april 2023, wonnen de blauwwitten met 3-0 op bezoek bij hekkensluiter TVO uit Beckum. Invaller Chiel Hilberink was de gevierde man door in de laatste 10 minuten twee keer te scoren.

Het begin van de wedstrijd was voor de blauwwitten maar verder dan een aantal afstandsschoten kwam Vasse niet. De grootste kans van de eerste helft was voor Douwe Naber. De spits ging vrij op de keeper af maar gaf de tegenstander net voldoende tijd om zijn schot alsnog te blokken. In het restant van de tweede helft weinig kansen voor beide teams. Toch kwam Vasse via een hoekschop van Rik Wiefferink op voorsprong. De indraaiende bal werd op de lijn door een speler van TVO hard tegen de touwen gekopt. Volgens omstanders was de bal er anders waarschijnlijk ook ingevlogen. Doelpunt Rik Wiefferink dus. Enkele seconden later volgde het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter.

Na de pauze zette TVO druk en Vasse kwam er maar moeilijk uit. Toch kreeg Douwe Naber opnieuw de uitgelezen mogelijkheid om zichzelf op het scorebord te zetten. De spits kwam vrij voor de keeper, haalde de trekker over maar de keeper was op tijd bij de grond om het schot te keren. Het bleef nog lang spannend en TVO zette het slotoffensief in. Chiel Hilberink werd in de laatste 10 minuten gebracht. En met succes. De invaller zorgde met een fraaie lob voor de bevrijdende 2-0. En ook de 3-0 kwam van de voet van Hilberink. Opnieuw een goede steekpass, Chiel Hilberink vrij voor de keeper, en met een perfecte schuiver werd de doelman voor de derde keer gepasseerd.