Vermakelijke wedstrijd tussen De Tukkers en BWO eindigt onbeslist: 3-3

HENGELO – Afgelopen zondag trof het eerste elftal van De Tukkers de nummer 3 op de ranglijst BWO. In een doelpuntrijke wedstrijd was het publiek de grote winnaar op sportpark De Noork. Het duel kende geen winnaar, want na het eindsignaal was de stand 3-3.

Het eerste kwartier was de wedstrijd in evenwicht, zonder grote kansen aan beide kanten. Na 17 minuten spelen kwam de thuisploeg via een hoekschop op voorsprong. Doelman Rens Davina redde in eerste instantie op een kopstoot, maar zag dat de bal bij BWO’er Mika Lansink terechtkwam. Hij schoot de bal hard tegen de touwen: 1-0.

Na het doelpunt was De Tukkers de ploeg met het meeste balbezit. BWO loerde op de counter en na 23 minuten spelen sloeg de thuisploeg toe. Na een verkeerde pass kon spits Krijn Terink richting het doel. Bij de achterlijn bereikte hij met een teruggetrokken bal medespeler Mika Lansink, die vervolgens van dichtbij wederom raak schoot: 2-0.

Ondanks de achterstand kwam De Tukkers steeds beter in de wedstrijd en creëerde het een veldoverwicht. Dit leidde tot een paar gevaarlijke aanvallen, maar echte doelkansen bleven nog uit. In minuut 33 kreeg De Tukkers een vrije trap net buiten het strafschopgebied van de gasten. Joep Egberink krulde de bal prachtig in de bovenhoek en zorgde daarmee voor de aansluitingstreffer: 2-1.

De Albergenaren bleven de bovenliggende partij en na een prachtige aanval scoorde Kjell Huisman vier minuten later bijna de gelijkmaker. Hij schoot de bal in kansrijke positie over. De Tukkers drong aan en kreeg vlak voor de thee wederom een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Joep Egberink leek opnieuw met scherp te schieten, maar zag zijn inzet uiteen spatten op de lat.

In de slotminuut van het eerste bedrijf viel alsnog de gelijkmaker. Joep Egberink werd door Robbert Smit gevloerd in het strafschopgebied en de leidsman wees resoluut naar de stip. Egberink ging zelf achter de bal staan en bracht de stand op 2-2.

Na de thee ging de wedstrijd redelijk gelijk op. In minuut 51 promoveerde Tim Haarhuis een voorzet van Joep Egberink bijna tot een doelpunt, maar hij kopte de bal voorlangs. De thuisploeg drong daarna wat aan met een paar gevaarlijke hoekschoppen tot gevolg. Een zo’n hoekschop viel bijna via de doelman van De Tukkers binnen. De bal raakte via zijn vingertoppen het houtwerk.

Ook De Tukkers kwam er een paar keer gevaarlijk doorheen. Toen de wedstrijd 77 minuten onderweg was werd Tim Haarhuis aan de rechterkant vrijgespeeld. Haarhuis legde vervolgens goed terug op Joep Egberink. De middenvelder bedacht zich geen moment en schoot op prachtige wijze de bal ineens in de rechterbovenhoek: 2-3.

De thuisploeg ging daarna opzoek naar de gelijkmaker en De Tukkers had in die fase moeite om van de eigen helft af te komen. Zo’n vijf minuten later braken ze door via de linkerkant. De afgemeten voorzet was bij de tweede paal op maat voor spits Krijn Terink die hard via de onderkant van de lat binnen schoot: 3-3.

In het restant kon het nog beide kanten op. BWO werd een aantal keer gevaarlijk uit voorzetten vanaf de flanken. De ploeg uit Albergen kreeg in het slot echter de beste kansen om nog met de zege aan de haal te gaan. Zowel Joep Egberink als Teun Rekers troffen geen doel in de slotfase en zo eindigde een prachtige wedstrijd in een 3-3 remise.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer