Vijf dagen paardensport op (elk) niveau in Tubbergen

Liefst vijf dagen lang is het springterrein van de BWG Stables in Tubbergen van woensdag 12 tot en met zondag 16 april het decor van het springconcours van PSV Het Twentse Ros uit Albergen. Voor de vereniging betekent het een primeur. Het evenement wordt voor het eerst gehouden op het complex van de broers Ben, Gerco en Wim Schröder.

Een speciale uitgave van News Outside, waarvan de redactie werd verzorgd door Hippisch Twente, werd in een oplage van 15.000 exemplaren huis-aan-huis bezorgd bij de inwoners van de gemeente Tubbergen. Acht artikelen zijn vanaf vandaag tot en met volgende week woensdag successievelijk te lezen op deze website.

Geen klagen
Over een gebrek aan deelname heeft Het Twentse Ros in elk geval geen klagen. De enorme belangstelling van ruiters heeft het bestuur onder leiding van Jos Brinkman zelfs doen besluiten de traditionele vierdaagse voor het eerst met een vijfde dag uit te breiden. Zelfs dat kon niet voorkomen dat enkele honderden ruiters, die graag hadden deelgenomen, moesten worden teleurgesteld.

Op woensdag worden rubrieken verreden over 80, 90 en 100 centimeter. Via de bixiedag op zaterdag voor de jongste jeugd wordt toegewerkt naar het absolute hoogtepunt, de strijd om de Grote Prijs van Albergen op zondag. Daarvoor gaan vanaf 14.30 uur veel topruiters- en amazones uit het hele land en daarbuiten van start.

Thuisrijders
Alleen de thuisrijders van de BWG Stables komen samen al zo’n negentig keer in actie. Ook naar de gebruikelijke show op zondagmiddag mag reikhalzend worden uitgekeken. Het team trickriding van Limburger Josh Clemens heeft al bij vele grote evenementen indruk gemaakt met de spectaculaire stunts te paard. In deze special maakt u nader kennis met de groep. Op zaterdag en zondag kunt u als bezoeker ook na de wedstrijden nog blijven genieten van de altijd gezellige sfeer bij het concours. Voor de daarbij passende muziek wordt gezorgd.

Hoewel met ruim vijftig leden een relatief kleine vereniging, kan de zelfwerkzaamheid binnen Het Twentse Ros niet voldoende worden geprezen. Mede door de inzet van vele vrijwilligers is het concours uitgegroeid tot een status die de eigen regio ver ontstijgt. Een aantal van hen komt in deze special aan het woord.

Tekst: Willem Pfeiffer, eigenaar HippischTwente.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer