Voorbeschouwing: SVZW krijgt bezoek uit Friesland

Op zaterdag 29 april komt Heerenveen vanuit Friesland naar Wierden. Lukt het SVZW om de 9e thuiswedstrijd op rij te winnen?

Heerenveen is natuurlijk bekend als een club die uitkomt in de eredivisie. In 1954 kende Heerenveen aanvankelijk een amateur afdeling en een afdeling betaald voetbal. In 1977 vond er een scheiding plaats. De stichting Sportclub Heerenveen ging als organisatie betaald voetbal verder. De voetbalvereniging Heerenveen richt zich nu uitsluitend op het amateur voetbal. In het seizoen 2022-2023 maakte VV Heerenveen de ‘horizontale overstap’ van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal. Als je kijkt naar de stand in de competitie kun je je afvragen of Heerenveen nog wel blij is met deze stap. Er moet nog heel wat gebeuren om rechtstreekse degradatie te vermijden. Op dit moment heeft Heerenveen 17 punten verzameld in 22 wedstrijden. Op het eigen veld werden er 13 punten verzameld. Daaronder ook 3 punten vanwege de winst op SVZW op 3 december jl. Heerenveen zal die winst graag willen herhalen in Wierden. De club heeft de punten hard nodig om degradatie te ontlopen. Er is nog een kleine kans voor Heerenveen om de nacompetitie te bereiken. De eerste selectie van Heerenveen staat onder leiding van trainer Niklas Tarvajärvi. In het verleden speelde hij als prof o.a. voor Sportclub Heerenveen, De Graafschap en Vitesse.

SVZW heeft een uitstekende serie achter de rug. Zoals hierboven al geschreven verloor SVZW op 3 december van Heerenveen, maar daarna bleef SVZW ongeslagen tot zaterdag 15 april. In Kampen werd met 2-0 verloren van KHC. Verliezen kan natuurlijk altijd. Maar gelet op de positie van SVZW op de ranglijst was dit wel een hele dure nederlaag. Daarna werd er afgelopen zaterdag met 2-2 gelijkspeelt tegen Quick’20 in Oldenzaal. Hierdoor moet SVZW in de laatste 4 wedstrijden in de achtervolging op de koploper. Maar er is nog een serie waar SVZW mee bezig is. Thuis wedstrijden winnen is ook heel mooi. Het lukte SVZW al 8 wedstrijden achter elkaar. Er staan nog twee thuiswedstrijden op het programma, het zou mooi zijn dat die serie uitkomt op 10 gewonnen wedstrijden op rij. SVZW heeft nog wel wat goed te maken tegen Heerenveen. Geheel onnodig werd de uitwedstrijd tegen de Friezen verloren. Als je kijkt naar de ranglijst is dat een hele dure nederlaag, want de daar verspeelde drie punten waren heel welkom geweest. Gelukkig is het blessure leed afgenomen. Hierdoor zijn er weer meer mogelijkheden voor de technische staf. Wel is het jammer dat er spelers geschorst zijn vanwege onnodige gele kaarten. Gewoon je mond houden tegen de scheidsrechter moet toch niet zo moeilijk zijn. SVZW moet in staat zijn om deze wedstrijd te winnen. En dan maar kijken wat de concurrentie heeft gedaan. De 1e Klasse E is op weg naar spannend einde. De wedstrijd tegen Heerenveen begint om 14:45 uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer