Wisselende resultaten Amicitia typeren slot zaalcompetitie

Vooraf samengevat was het een zaalseizoen dat bij Amicitia niet snel vergeten zal worden. Het stond bol van allerlei ontwikkelingen en gebeurtenissen. Van soms langdurige blessures, via prima resultaten tot af en toe heftige teleurstellingen over de geleverde prestaties. Alles kwam voorbij en dat maakt sport zo interessant. Omgaan met de ontwikkelingen van de dag, accepteren van ontstane situaties en samen de schouders eronder voor een zo optimaal mogelijk vervolg.

Om te beginnen werd op de slotdag Amicitia 3 kampioen. In hun laatste uitwedstrijd werd de minimale marge van een punt behaald en kon de vlag uit. Volgend seizoen mag het team uitkomen in de Reserve Tweede Klasse. Later op de avond werd gezamenlijk het succes gevierd.

Amicitia 2 en 1 lieten in hun slotwedstrijd niet het beste korfbal zien. Amicitia 2 speelde met 20-20 gelijk tegen Apeldoorn 2. Het team van coach Steven Green eindigt daarmee op een vierde plaats in de poule in de Reserve Eerste Klasse. De A1 junioren wonnen hun laatste wedstrijd tegen Apeldoorn A1 met 16-11 en eindigden met hun debuut in de Overgangsklasse op een verdienstelijke vijfde plaats.

Amicitia 1 kreeg opnieuw te maken met uitvallers in aanloop naar de wedstrijd tegen Juventa 1 en coach Rick Keus moest aanpassingen doorvoeren. Het werd een erg moeizame wedstrijd voor de Toyota Drent formatie. Het inmiddels gedegradeerde Juventa was veruit de betere ploeg en ging met een 7-13 voorsprong de rust in. Amicitia moest uit een ander vaatje tappen en dat leek te gaan werken. In de tweede helft kwam het tot tweemaal terug via de aansluitingstreffer (18-19 en 19-20). Dat kwam mede door de acht treffers van uitblinker Floor Wessels. Bovendien bekroonde Marit de Jong haar debuut in de hoofdmacht met een ere-treffer. Desondanks was het Juventa dat terecht de punten mee terug naar Hardenberg nam. Eindstand 20-23. Amicitia eindigt hiermee op de vierde plaats in de poule. Volgend seizoen is het weer actief in de Overgangsklasse zaal.

Na afloop bleef het nog lang onrustig en vooral gezellig in sportcafé De Stamper, waar Amicitia samen met voetbalclub DOS ’37 dit zaalseizoen verantwoordelijk is voor de exploitatie. Voor de Amicitia selectie breekt nu een korte pauze aan. Daarna wordt de focus gericht op de hervatting van de veldcompetitie op zaterdag 23 april met een uitwedstrijd in Enschede tegen NRC ’22.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer