Zorgeloze middag voor Bon Boys tegen Schalkhaar: 4-1

Bon Boys heeft zich hersteld van de teleurstellende nederlaag bij Reutum. Tegen Schalkhaar – toch zeker niet de minste ploeg uit de tweede klasse – werd het ritme van de winst op een overtuigende wijze weer opgepakt: 4-1. Daarmee houdt Bon Boys de regie in handen.

Het is altijd de vraag: was het verlies vorige week een bedrijfsongeval, een incident waar je in een seizoen altijd wel eens mee te maken hebt, of was er toch iets meer aan de hand? Het antwoord was er eentje vol daadkracht. Het eerste elftal liet zondag zien dat de nederlaag in Reutum het vertrouwen niet had ondermijnd. Was de eerste helft tegen Schalkhaar bij vlagen nog wat timide, na rust domineerde Bon Boys als vanouds en kwam de tegenstander er niet meer aan te pas.

Dat de ploeg van Matthijs Blijham uit was op eerherstel, werd wel duidelijk in de openingsfase. Bon Boys pakte meteen het initiatief en kreeg ook de eerste grote kans, maar Tom Wijlens mikte net over. In de zeventiende minuut was het wel raak en hoe. Jeffrey Zijlstra kegelde de bal op een fraaie wijze in de kruising: 1-0. Na die treffer viel Bon Boys wat terug. Vooral in de eindfase van een aanval ontbrak het de ploeg net aan dat kleine beetje zuiverheid. En dat is nou iets wat het verschil maakt tussen wel of geen kans. Schalkhaar verstopte zich niet en na een half uur spelen moest doelman Wouter Lankheet er ook aan te pas komen na een dreigende inzet van de bezoekers, die ondanks de lage klassering wel altijd van voetbal uitgaan.

Na de pauze heerste Bon Boys en kreeg Schalkhaar geen greep meer op het prima positiespel van de thuisploeg. Ook de tweede treffer kwam van Jeffrey. Na een uitstekende diepe bal van Martijn Richters verscheen Stefan Overbeeke alleen voor de doelman van Schalkaar. Die kon in eerste instantie nog redding brengen, maar was vervolgens kansloos bij de rebound van onze spits: 2-0. Hoewel Schalkaar nog wel een keer op de paal kopte, was de ploeg in die tweede helft kansloos.

Bij de derde treffer had Stefan wel succes. Wat heet. Vanaf de linkerkant dribbelde hij naar binnen, waarna hij met zijn rechter genadeloos uithaalde. Een soort van Arjen Robben-goal, maar dan op De Greune: 3-0. Daarmee was het duel definitief beslist, al deed Schalkaar nog wel wat terug via spits Klopman. Hij kopte raak nadat bij Bon Boys even de organisatie en scherpte ontbrak na een inworp: 3-1.

Het slotakkoord was voor Daan ten Dam, die vanaf de rechterkant richting het doel stoomde om daarna met links de bal in de verre hoek te schieten: 4-1. Ook dat was een fraaie goal en het paste bij het beeld van de middag, waarop de koploper Bon Boys een vrij zorgeloze middag kende en vertrouwen tankte voor de laatste serie van het seizoen.

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer