Blauw Zswart hervat veldcompetitie met een overwinning

Nadat Blauw Zwart in de zaal goede zaken had gedaan en het kampioenschap binnen wist te slepen, was het nu weer tijd om de veldcompetitie te hervatten. De Wierdenaren bezetten op dit moment een tweede plaats in de poule. Dit biedt vele mogelijkheden, aangezien de nummers 1 en 2 rechtstreeks promoveren naar de tweede klasse. Voor de nummer 3 liggen hier ook nog mogelijkheden. De vorige wedstrijd tegen Rivalen werd na een stroperige wedstrijd door Blauw Zwart gewonnen met 9-7. Taak om deze wedstrijd wat beter spel te laten zien en meer onze eigen wedstrijd te kunnen korfballen.

In het begin van de wedstrijd is het voor de Wierdenaren erg wennen aan het grote veld van Rivalen, desondanks viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de kant van de blauwhemden. Blauw Zwart nam hiermee het voortouw in de wedstrijd. Tot een stand van 3-3 kon Rivalen aanhaken, maar moesten daarna het hoofd buigen voor de ploeg uit Wierden. Blauw Zwart zette nog even gas bij en de kleedkamer werden opgezocht met een stand van 3-7 op het scorebord.

In de rust werd nogmaals duidelijk gemaakt door coach Edgar Korf dat de Wierdenaren het vizier op scherp moesten houden en niet zomaar denken dat de wedstrijd al gewonnen was. Blauw Zwart moest lekker hun eigen spel gaan spelen en niet verslappen of meegaan in het tragere tempo van Rivalen.

In de tweede helft was het Blauw Zwart die met twee snelle treffers de voorsprong wist uit te breiden naar 3-9. Een fijne voorsprong die zij, zo bleek later, niet meer uit handen hebben gegeven. Door deze voorsprong leken de Wierdenaren ook wat te verslappen, er brak een mindere periode aan waarin de scherpte in de wedstrijd ook wat wegzakte. Desondanks wist Blauw Zwart de wedstrijd keurig uit te korfballen en speelde zichzelf naar een 8-14 overwinning in Doesburg. Blauw Zwart houdt met deze overwinning de tweede plaats vast.

De komende twee zaterdagen wordt er niet gekorfbald. Zaterdag 13 mei mag het vlaggenschip van Blauw Zwart thuis aantreden tegen Regio uit Vaassen. In de uitwedstrijd werd er door de Wierdenaren met 16-18 gewonnen. Regio bezit op dit moment de derde plaats, het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. De spelers van Blauw Zwart zien jullie hopelijk allemaal op 13 mei op sportpark ’t Lageveld waar er om 15:30 afgegooid zal worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer