Blauw Zwart pakt 2 punten op het grasveld in Drenthe

In de 11e speelronden staat er voor beide ploegen die afgooien op het grasveld in Schoonoord nog veel op het spel. SDO (S) moet punten pakken om degradatie te ontlopen en het team van Edgar Korf heeft de punten hard nodig om ook op het veld te mogen promoveren naar de 2e klasse. Onder de bewolkte lucht, met af en toe een zonnestraal, wordt er afgegooid. Binnen 3 minuten staat er een stand van 0-2 in het voordeel van de uitploeg. Het lukt echter het tweede aanvalsvak niet om deze uit te bereiden en de blauwhemden moeten toezien hoe SDO (S) op gelijke hoogte komt én vervolgens de stand om weet te draaien (4-2). Blauw Zwart moet steeds in de achtervolging (5-5; 7-7), maar neemt 1 minuut voor tijd brutaal het heft in handen door met een minimale voorsprong de rust in te gaan (7-8). De coaches Korf en Borger geven in de rust aan dat er te veel individuele fouten worden gemaakt: “We zijn niet scherp genoeg en spelen niet als collectief”.

De rust zet zoden aan de dijk. Met 2 doelpunten op rij krijgt Blauw Zwart voor het eerst wat grip op de wedstrijd. Het tweede aanvalsvak wat in de eerste helft veel moeite had om elkaar te vinden, heeft de organisatie beter op orde. Van 8-10 wordt er gemakkelijk uitgelopen naar 8-17. SDO (S) lijkt het tempo niet bij te kunnen houden en lijkt alles te hebben gegeven in de eerste helft. Zij weten hun score in de tweede helft 5 minuten voor tijd te verdubbelen en ook Blauw Zwart vindt nog twee keer het gele mandje. Eindstand 9-19. Doelstelling om de tegenstander onder de tien te houden, behaald. Door een sterke tweede helft kunnen de blauwhemden alsnog terugkijken op een prima wedstrijd. Een tweede helft waarin werd gespeeld als een collectief. Positieve communicatie, een hoger baltempo en kijken naar “jezelf” in plaats van naar de tegenstander en de scheidsrechter waren de sleutelwoorden deze 30 minuten. Ook weet het team, voor de tweede keer op rij, alle basisspelers op het scoreformulier te zetten.

Door de winst staat 3 juni de promotiewedstrijd naar de tweede klasse op het programma. Deze wordt in Wierden, op sportpark het Lageveld, 9’ half 4 gespeeld tegen SDO uit Westerhaar. Een heuse derby die alle kanten op kan gaan. Kijkend naar de ranglijst en de heenwedstrijd (12-17 in het voordeel van het team uit Wierden) heeft Blauw Zwart aan een gelijkspel genoeg. Wij willen alle supporters oproepen om ons te komen aanmoedigen naar de winst.