Bon Boys maakt geen fout en blijft hopen

Bon Boys deed zondag wat het moest doen. De ploeg van Matthijs Blijham won met 3-1 van BWO en is daardoor nog altijd in de race voor de titel. Zolang er nog hoop is, is er nog leven.

Omdat Stevo en ATC’65 ook geen misstappen begingen, bleef de stand bovenin onveranderd. Het enige wat Bon Boys zelf in de hand heeft is het winnen van de eigen wedstrijden. Zondag gebeurde dat tegen BWO, een ploeg die zich lange tijd ook kansrijk waande in de strijd om de bovenste plaatsen.

De zege was verdiend. Vooral na rust – toen de schade van een 0-1 achterstand gerepareerd moest worden – was de ploeg oppermachtig. Bon Boys begon nog wel aardig, maar na de onverwachte achterstand – een schot van afstand – raakte het elftal het ritme kwijt. Het spel tegen het goed georganiseerde en de op counter loerende BWO werd stroperig, al raakte Rutger Scharenborg meteen na de openingstreffer wel de paal. Bon Boys had het overwicht, maar de gebruikelijke dynamiek ontbrak. Wat ook niet meehielp was dat zo’n beetje elke aanval werd afgevlagd vanwege vermeend buitenspel.

Het knappe was dat Bon Boys zich na de moeizame eerste helft oprichtte. De ploeg schroefde na rust het tempo omhoog en vanaf dat moment kwam BWO er lange tijd niet meer aan te pas. Een lekkere opsteker was ook de vroege gelijkmaker: Op aangeven van Jeffrey Zijlstra scoorde Daan ten Dam in de 55ste minuut de 1-1 binnen. Opnieuw ging de vlag omhoog, maar ditmaal liet de scheidsrechter de man aan de zijlijn staan.

Bon Boys ging daarna op jacht naar meer en Rutger was al eerste dichtbij een treffer. Na een puike voorzet van Dani Bultman strandde hij van dichtbij op de keeper van de bezoekers. Een kwartier voor tijd kreeg Bon Boys loon naar werken via een fraaie goal van Jeffrey: 2-1. BWO gooide in de slotfase de fysiek sterke centrale verdediger naar voren, waardoor het nog even oppassen geblazen was bij hoekschoppen. BWO kreeg zelfs nog een opgelegde kans, die het op een presenteerblaadje kreeg aangereikt overigens. Dani dacht onbekommerd te kunnen terugspelen op doelman Wouter Lankheet, maar hij had daarbij de nog teruglopende spits van BWO compleet over het hoofd gezien. Gelukkig was Wouter er als de kippen bij en voorkwam hij de gelijkmaker.

In de slotseconde gaf de jarige Stefan Overbeeke zichzelf nog een cadeau. Na een flitsende uitbraak zorgde de invaller voor het slotakkoord: 3-1.

Bon Boys kreeg daarmee de verdiende driepunter en hoewel de uitslagen op de andere velden niet in ons voordeel waren, bleef het na afloop nog lang gezellig.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer