De Tukkers 1 scoort niet en verliest de derby van Stevo: 2-0

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie speelde De Tukkers de derby in Geesteren tegen Stevo. Onder toeziend oog van veel toeschouwers scoorden beide ploegen niet in het eerste bedrijf. In de tweede helft sprong Stevo effectief om met de kansen, waardoor de koploper van de 2e klasse I de wedstrijd met 2-0 wist te winnen.

De Albergenaren stonden in de beginfase onder volle druk van de thuisploeg wat leidde tot veel hoekschoppen en vrije ballen die voor het doel werden geslingerd. Na 3 minuten spelen kopte Stevo aanvaller Joes Masselink de bal over en enkele minuten later zeilde een inzet van Jan Wesselink rakelings naast het doel.

Na ongeveer een kwartiertje spelen kwam De Tukkers er voetballend af en toe goed door en dat resulteerde ook in een grote mogelijkheid voor de goed spelende Jelle Lansink. Aanvoerder Marco Stege zette de middenvelder van De Tukkers met een steekpass alleen voor de doelman. Goalie Luuk Oude Lansink van Stevo wist knap te redden met zijn voeten en zo een doelpunt te voorkomen.

Een paar minuten later wist de doelman van De Tukkers aan de andere kant een doelpunt te voorkomen. Uit een goede voorzet kopte Mick Velthuis van dichtbij op het doel, maar door een goede reflex van Rens Davina werd het een hoekschop.

In het restant van de tweede helft was De Tukkers voetballend de betere en kreeg een paar levensgrote kansen om op voorsprong te komen. Een verdediger van Stevo schatte een dieptepass van Kars Velthof verkeerd in, waardoor Kjell Huisman richting doel kon. Van dichtbij schoot de aanvaller van De Tukkers in kansrijke positie de bal over.

Toen de wedstrijd een half uur onderweg was nam Guus Demmer het vijandige doel onder vuur. Hij dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard op het doel. De doelman van Stevo wist middels een goede redding zijn inzet te keren.

Vijf minuten voor de thee was het wederom Guus Demmer die gevaar stichtte. Een steekpass van Kjell Huisman was op maat voor de aanvaller van De Tukkers. Demmer snelde om de doelman van Stevo en leek de bal in het lege doel te schieten. Met een uiterste sliding wist verdediger Sep Nijland van Stevo dat te voorkomen.

In tegenstelling tot in de eerste helft vielen de kansen in de tweede helft op één hand te tellen. De thuisploeg was hierin effectief en promoveerde de eerste mogelijkheid gelijk tot een doelpunt. In minuut 58 tikte Mick Velthuis bij de tweede paal de lage voorzet van Bram Tibbe in het doel: 1-0.

Na het doelpunt had De Tukkers het overwicht en kwam Stevo er nog maar amper uit. Tot uitgespeelde kansen leidde dit niet aan de kant van de Albergenaren. Na een scrimmage uit een hoekschop kreeg De Tukkers nog wel tot driemaal toe een kans om de stand gelijk te trekken. Stevo verdedigde met man en macht en zag dat Kjell Huisman vanaf een meter of 11 uiteindelijk de bal over schoot.

Drie minuten voor het einde besliste Stevo aan de andere kant de wedstrijd. Joes Masselink ontsnapte aan de buitenspelval en lobte de bal vanaf een meter of 40 prachtig over de doelman van De Tukkers: 2-0.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer