De Tukkers boekt 3-0 thuiszege tegen AZC

Op een zonovergoten zondagmiddag speelde het vlaggenschip van De Tukkers de thuiswedstrijd tegen AZC uit Zutphen. De zwart-witten speelden een prima wedstrijd en wonnen verdiend met 3-0.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg in minuut 5 al een goede mogelijkheid. Joep Egberink wist met de buitenkant van de voet Guus Demmer te bereiken. Hij probeerde het met een lob over de doelman, maar zag zijn inzet naast het doel belanden.

Zo’n vijf minuten later was het wel raak voor De Tukkers. Jelle Lansink ontving de bal in het strafschopgebied en via de kluts viel de bal voor de voeten voor Guus Demmer. De aanvaller van de thuisploeg twijfelde geen seconde en ramde de bal tegen de touwen: 1-0.

Daarna liet de ploeg uit Zutphen ook van zich spreken. Na een goede aanval over de linkerkant nam een speler van AZC het doel onder vuur, maar door een been van De Tukkers werd het gevaar geweken. Nog geen minuut later kreeg AZC een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Deze werd in eerste instantie in de muur geschoten. De afvallende bal ging richting de korte hoek en wist Rens Davina knap te redden.

Toen de wedstrijd 17 minuten onderweg was verdubbelde De Tukkers na een mooie aanval over de rechterkant de voorsprong. Tymo Schär vond Guus Demmer in de diepte en die schoof vervolgens de bal in de korte hoek achter de doelman van de gasten: 2-0.

Vijf minuten na het doelpunt kreeg AZC een tweetal kansen om de marge te verkleinen. Doelman Rens Davina redde knap op een schot van spits Siem Landman en nog geen 10 seconde wist hij ook een schot van aanvaller Mika Dekker uit de korte hoek te tikken.

In het begin van de tweede helft hadden de gasten het meeste balbezit, maar was het De Tukkers dat bijna toesloeg in de omschakeling. Na 48 minuten spelen redde de doelman van AZC met zijn voeten op een schot van Tymo Schär. Vijf minuten later werden de zwart-witten wederom gevaarlijk toen Joep Egberink na een geweldige actie Guus Demmer in de diepte vond. Ook hier wist de doelman met zijn voeten redding te brengen.

De Albergenaren hielpen in minuut 73 de gasten bijna weer terug in de wedstrijd. Door een foutieve pass kwam invaller Necati Taskoparan in kansrijke positie. Doelman Rens Davina verkleinde zijn doel goed en keerde de inzet van de AZC speler knap.

Uit de hoekschop die volgde besliste De Tukkers aan de andere kant bijna de wedstrijd. Hugo Demmer kon overnemen en snelde richting de overkant van het veld. Hij zette vervolgens Guus Demmer alleen voor de doelman van AZC. Zijn inzet mistte echter richting en ging naast het doel.

Een kwartier voor het einde viel de 3-0 en was de wedstrijd beslist. Invaller Milan Huisman gaf de bal vanaf links laag voor op Joep Egberink. Laatstgenoemde controleerde de bal en schoot beheerst raak: 3-0.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer